ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Όσοι συνδημότες επέμεναν και απαιτούσαν την πραγματοποίηση μόνιμου νέου σταθμού του ΗΣΑΠ στην θέση που λειτουργούσε ο προσωρινός σταθμός το 2004, μπορούν να πανηγυρίζουν.
Η διοίκηση του ΗΣΑΠ ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της είναι η δημιουργία νέου σταθμού στο ψαλίδι μέχρι το 2010. Το μόνο που μένει είναι η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο δε πιστεύω να φέρει αντίρρηση.

Η προοπτική της δημιουργίας νέου σταθμού του ΗΣΑΠ στο ψαλίδι θα είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα και λειτουργική για τους κατοίκους του Ηρακλείου, καθώς από την μία θα αποφορτιστεί η κίνηση και το πρόβλημα πάρκιν στο κέντρο της πόλης, αλλά θα διευκολύνει και τους δημότες που είναι σχετικά απομακρυσμένοι από το κέντρο, όπως θα ενθαρρύνει την την αποφυγή της χρήσης αυτοκινήτων.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολύ που είχαν διακρίνει τα θετικά και λειτουργικά οφέλη του τότε προσωρινού σταθμού, η δημοτική αρχή δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη προσοχή στην προοπτική της δημιουργίας του σταθμού. Το κόστος της κατασκευής του νέου σταθμού θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ΗΣΑΠ.