ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ


Τελικά έγινε αυτό που είχαμε προβλέψει εδώ και αρκετούς μήνες…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2007, όταν ο Στ. Γεωργόπουλος αντιγράφοντας έντυπο του δήμου Αμαρουσίου,  κυκλοφορεί με χρήματα του δήμου το περίφημο φυλλάδιο με την κρεμάλα.
Σε αυτό αναφέρει ότι ο δήμος μας είχε χρέη 20 εκατομμύρια ευρώ, και μάλιστα παρουσίαζε τον δήμο Ηρακλείου σαν τον 9ο πιο χρεωμένο δήμο της χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 28/02/2007.

Το παράδοξο ήταν ότι στο αντίστοιχο φυλλάδιο του δήμου Αμαρουσίου το οποίο είχε κυκλοφορήσει 2 μήνες πριν και αναδημοσίευε επίσης το δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, στους δέκα πιο χρεωμένους δήμους της χώρας δεν ήταν το Ηράκλειο.

Μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά και ψάξαμε να βρούμε το δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ της 28/02/2007, δεν ήταν δύσκολο… μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΘΝΟΥΣ καθότι η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, και ζητήσαμε αντίγραφο του δημοσιεύματος, αυτό να σημειώσω ότι μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, αρκεί να μπει στον κόπο.

Πράγματι στο δημοσίευμα με τους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας δεν ήταν το Ηράκλειο, όπως φαίνονταν στο φυλλάδιο με την κρεμάλα.
Άρα μιλάμε για απάτη πρώτου βαθμού, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των δημοτών, αλλά και για μελλοντική χρήση!

Και ερχόμαστε στο σήμερα…

Η απάτη συνεχίζεται… Ο αντιδήμαρχος οικονομικών αναφέρει ότι τα χρέη του δήμου από 21 εκ. μειώθηκαν στα 17.706.548,81!

Ο τελευταίος δήμος στην λίστα του τότε δημοσιεύματος της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ήταν ο δήμος Βύρωνα με χρέος  5.7 εκ ευρώ.

Να υποθέσουμε ότι ο δήμος Ηρακλείου ήταν 11ος και είχε χρέος 5.6 εκ.?
Σήμερα έχει χρέος 17.5 εκ ευρώ!!!!!!!

Τελικά λύσαμε το μυστήριο της παραχάραξης του δημοσιεύματος οικονομικής εφημερίδας από τον Στ. Γεωργόπουλο, μπορεί να απορούσαμε τότε για τον λόγο που το είχε κάνει, αλλά σήμερα μετά από 2.5 χρόνια αποκαλύπτουμε το σχέδιο.

Αυτό που είχαμε αναφέρει παλαιότερα ήταν αυτό ακριβώς.
Παρουσιάζοντας και έχοντας σαν δεδομένο το χρέος όπως ο ίδιος όρισε το 2007 στα 20 εκ., ξεκινούσε από το -20 εκ. ευρώ, οπότε αν χρέωνε τον δήμο και 19 εκ. (που κοντεύει) θα εμφάνιζε ότι κατάφερε να μειώσει το χρέος έστω 1 εκ.

Σύμφωνα με την λίστα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ του 2007, και εφόσον ισχύουν τα ποσά ακόμα όπως τότε, το Ηράκλειο προς το παρόν κατακτά την 9η θέση σύμφωνα με τον πανηγυρισμό του Κου Μήνα ότι το χρέος μειώθηκε σε 17.5 εκ ευρώ, λίγο ακόμα και θα ξεπεράσει το Χαλάνδρι που ήταν 8ο με χρέος 19 εκ.

Το παράδοξο έως εξοργιστικό είναι η απαθής αντίδραση του Γ. Μαστοράκου, ο οποίος αφήνει να αιωρείται το πρωτοφανές σκάνδαλο για την πόλη μας μέχρι σήμερα, και ουσιαστικά να σιγοντάρει τον Γεωργόπουλο στην εξαπάτηση των δημοτών αλλά και του δημοτικού συμβουλίου!

Δε συζητάω για τον Κο Μήνα ο οποίος εκτός από νέος στην ηλικία είναι και δικηγόρος στο επάγγελμα, αλλά παρόλα αυτά όπως ο ίδιος λειτουργεί φαίνεται ότι ούτε «φρέσκος» είναι αλλά ούτε έντιμος.

Ο Γεωργόπουλος ο οποίος επικαλείται από την ώρα που εξελέγην την εντιμότητα του, προφανώς και έχει διαφορετική εντύπωση για το νόημα της λέξης καθώς οι πράξεις του είναι άκρως κολάσιμες.

Όλο το δημοτικό συμβούλιο, είναι συνένοχο σε αυτό το παιχνίδι, καθώς δε πιστεύω ότι μετά από επανειλημμένες αναφορές μέσα από το blog στην μεγάλη απάτη του Γεωργόπουλου, δεν ενημερώθηκε κανείς τους για την αποκάλυψη.

Ο δημοτικός τύπος και αυτός είναι συνένοχος στην εξαπάτηση των πολιτών του Ηρακλείου, καθώς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα έτσι ώστε να πάρει την διάσταση που θα δικαιώσει την νομιμότητα και την διαφάνεια στον δήμο μας.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.