"ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ" ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Χτες Τετάρτη πήγα στη συγκέντρωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Α Βρεφονηπιακό Σταθμό Ηρακλείου (οδός Βορειου Ηπειρου).

Ως νέος δημότης δεν ήξερα τα παρασκήνια. Θα παραθέσω αυτά που άκουσα και έμαθα εχτές.
Να σημειώσω κατ αρχήν ότι τα δίδακτρα του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ηρακλειου είναι στα 250 ευρώ το μήνα! Δηλαδή τριπλάσια από τους Δημοτικούς σταθμούς άλλων Δήμων που γνωρίζω!
Λοιπόν, ο Δήμος έχει σταματήσει την χρηματοδότηση εδώ και 2 χρόνια και (σχεδόν?) όλα πληρώνονται από τα δίδακτρα, ακόμα και οι μισθοδοσίες!

Στο Δ.Σ του Σταθμού που απαρτίζεται από δημοτικούς υπαλλήλους και υπεύθυνους ΚΑΠΗ μπήκε με αγώνα ΕΝΑΣ εκπρόσωπος των γονέων και μάλιστα χωρίς δικαίωμα ψήφου!

Θα μου απαντήσει η Δημοτική αρχή, τι σόι Δημοτικός Σταθμός είναι αυτός που το κόστος λειτουργίας το επωμίζεται 100% ο γονιός και ο Δήμος δεν δίνει δεκάρα? (πρόπερσι μάλιστα υπήρξε 4μηνη επίσχεση εργασίας από τις κοπέλες αφού ήταν απλήρωτες).
Ας τον βαφτίσουν ιδιωτικό και οι γονείς να αναλάβουν πλήρως και το Δ.Σ.

Ακόμα και για θέματα ασφαλείας (πχ έξοδοι κίνδυνου, στέγαστρα, σχολικά 30ετιας) ο Δήμος νίπτει τας χείρας του και δεν διαθέτει κονδύλι. Για διάβαση στην Λ. Ηρακλείου στο ύψος του Σταθμού, ο Δήμος δεν γνωρίζει ποιανού είναι η αρμοδιότητα.

Επιτρέπεται σε ένα Δήμο με τόσο υψηλά δημοτικά τέλη να πληρώνει ο γονέας 250 ευρώ, δηλαδή ένα πενηντάρικο λιγότερο από τους ιδιωτικούς?
Τόσο μάγκες είναι άλλοι Δήμοι που προσφέρουν σταθμούς άνευ διδάκτρων?

Όπως είπα είμαι νέος δημότης και βλέπω πάρα πολλά στραβά σε σύγκριση με δήμους που έμενα παλιότερα.

Η έλλειψη φωτισμού, η φρικτή ηχορύπανση απο έλλειψη  υαλοπινάκων κατά μήκος της Αττικής Οδού (στην Ελ Βενιζέλου, στην Πλαταιών κτλ), η εντύπωση βιομηχανικής ζώνης παρά Αττικού δήμου (στιλβωτήρια διπλά σε πολυκατοικίες και παιδικούς σταθμούς?) κτλ ειναι σοβαρά ζητήματα.

Σε καμιά περίπτωση το παρόν δεν αποτελεί "αντιπολίτευση". Άλλωστε σε κανένα απο τα προγράμματα των υποψηφίων δεν διάβασα κάτι για τα παραπάνω. Από ότι μπορώ να καταλάβω για το χάλι αυτό δεν ευθύνεται μια τετραετία αλλά πολλές συνολικά.

e-mail από συνδημότη μας