ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Η ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑ ΝΤΑΪΝΟΡΑ ΤΣΕΠΑΪΤΙΤΕ


Ένα μήνυμα αισιοδοξίας παρέλαβε την Δεύτερα 06 Ιουνίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος όταν υποδέχτηκε στο γραφείο του, την Νταϊνόρα Τσεπαϊτίτε, μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής,  που του έκανε γνωστό ότι διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO 2011) στην Ταϊβάν.

Η Νταϊνόρα κατάγεται από την Λιθουανία, μένει στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια και τα τελευταία τρία χρόνια είναι μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής. Όπως λέει και η ίδια η σχέση της με την βιολογία ξεκίνησε απρόσμενα. Γιατί, παρόλο που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν το αγαπημένο της μάθημα, η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες την έκανε να την δει με άλλη οπτική. Αφιέρωσε χρόνο, αγάπη και κόπο και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και εξασφάλισε την συμμετοχή της στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO 2011) που φέτος διεξάγεται στην Ταϊβάν.
 
 
Εκτός από τη βιολογία η Νταϊνόρα έχει ασχοληθεί με την κολύμβηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Euroscola» που της εξασφάλισε τη συμμετοχή στην ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα στο Μαθητικό Ευροκοινοβούλιο στο Στρασβούργο το 2009.

Στο γραφείο δημάρχου εκτός από τον Παντελή Βλασσόπουλο την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Muhldorf  Gunther Knoblauch,ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Γιάννης Κεσκινίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Μπάρμπας.
 
 
Ο δήμαρχος συνεχάρη την Νταϊνόρα για την μέχρι τώρα πορεία της, τόνισε ότι η επιτυχία της είναι μια πνοή αισιοδοξίας και δημιουργίας σε μια εποχή γεμάτη από δυσοίωνα μηνύματα. Ο δήμαρχος του Muhldorf  τόνισε το χρέος του δήμου να στηρίξει τη μαθήτρια στις προσπάθειές της ενώ ο αντιδήμαρχος Νεολαίας τόνισε ότι η στήριξη είναι δεδομένη.

Βράβευση της μαθήτριας από το δήμο Ηρακλείου Αττικής θα γίνει στο πλαίσιο του μουσικού μαθητικού φεστιβάλ «Τελευταίο Θρανίο», που διοργανώνει ο δήμος την Πανευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής, Τρίτη 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία ΗΣΑΠ.

Από το www.iraklio.gr