ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύσεις γύρω από το γονεϊκό κίνημα και την Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου το νεοσυστατο Διοκητικό Συμβούλιο της ένωσης θεωρεί καθήκον του να ενημερώσει όλους τους δημότες για τον τρόπο συγκρότησης του και τις απώτερες επιδιώξεις του.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η ένωση Γονέων υπολειτουργούσε. Οι άνθρωποι που χρόνια έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην  ένωση και που έχουν την ευθύνη για την έλλειψη πρωτοβουλιών και ενεργειών από πλευράς της θέλησαν και πάλι να πρωταγωνιστήσουν στην κατανομή αρμοδιοτήτων και όταν δεν  κατάφεραν να πετύχουν την δήθεν συναίνεση με τους εαυτούς τους σε ηγετικούς ρόλους θέλησαν να παραιτηθούν. Συγκεκριμένα έγιναν προσπάθειες παρεμπόδισης της συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία ( 3 από τα 7 τακτικά μέλη) για τη θέση κυρίως του προέδρου. Έτσι διέκοψαν την πρώτη συνεδρίαση στις 18/4/11 και στη δεύτερη συνεδρίαση στις 5/5/11 κατέθεσαν δική τους πρόταση αρνούμενοι την κατάθεση άλλης πρότασης και καλώντας τα αναπληρωματικά μέλη σε περίπτωση που δεν πλειοψηφίσει η δική τους πρόταση να παραιτηθούν. Συνεχίζουν λοιπόν να μιλούν για ανήθικες επιλογές από πλευράς πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς τι είναι δημοκρατικό και τι ηθικό.

Παρ'όλες αυτές τις αντιξοότητες το  νέο Διοκητ. Συμβούλιο διακηρύσσει ότι δεν είναι υπερ των τεχνητών  πλειοψηφιών και δεν έχει μάθει να υπηρετεί κανένα κομματικό συμφέρον . Βρίσκεται σε αυτή τη θέση για να υπηρετήσει τις ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία που το δημόσιο σχολείο δέχεται νεα επίθεση. Στα πλαίσια αυτά

επιδιώκει συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως με τους γονείς, δηλώνοντας ότι στον αγώνα αυτό για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δεν περισσεύει κανείς , όλοι πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι και χωρίς κηδεμόνες.

Για το Δ.Σ
Δελατόλα Ελισσάβετ: Πρόεδρος
Μανωλοπούλου Αμαλία: Γραμματέας
Λαμπροπούλου Λαμπρινή: Αντιπρόεδρος
Λεκάτη Φωτεινή: Ταμίας
Πάσχος Θεόδωρος: Μέλος