ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όπως γνωρίζετε με Υπουργική απόφαση αποφασίστηκε η συγχώνευση των 1ου και 2ου Γυμνασίων Ηρακλείου Αττικής και του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής με το 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης. 

Η παραπάνω απόφαση δεν έλαβε υπόψη τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και υποβαθμίζει τόσο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο όσο και την εκπαιδευτική δομή του Δήμου μας. Η αντίθετη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου , της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν εισακούστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και προχώρησε , στις εν λόγω συγχωνεύσεις.

Επειδή οι συγχωνεύσεις σχολείων έγιναν για οικονομικούς και όχι εκπαιδευτικούς λόγους, κάτι που είναι αντίθετο με τις διατάξεις νόμων που διέπουν την εκπαίδευση, καλούμε και παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την κατάθεση ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΚΥΡΩ-ΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τις συγχωνεύσεις, στα αρμόδια διοικητι-κά Δικαστήρια , όπως ήδη έχουν πράξει και άλλα δημοτικά Συμβούλια και Δήμοι.

Να δώσουμε έτσι το μήνυμα ότι η μόρφωση των παιδιών μας δεν μπορεί να γίνει θυσία στο βωμό κανενός μνημονίου και καμίας πολιτικής υποβάθμισης , να δώσουμε επίσης το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε προσπάθεια νέας περικοπής εκπαιδευτικών μονάδων στα διοικητικά όρια του Δήμου μας ( ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και Δημοτικών Σχολείων από το νέο σχολικό έτος, που απεργάζονται στο αρμόδιο Υπουργείο).

Δώστε τη μάχη για το αύριο του Δήμου μας, δώστε τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Τα ΔΣ των Σύλλογων Γονέων και Κηδεμόνων
1ου – 2ου και 3ου Γυμνασίων Ηρακλείου Αττικής

Από το www.zonews.gr