ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

“Να συζητήσουμε για το μέλλον του Δήμου”
Πρόταση για τη διενέργεια ειδικών θεματικών συνεδριάσεων κατέθεσε προς τη Δημοτική Αρχή και το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής η παράταξη “Ηράκλειο Η Πόλη Μας” στο ξεκίνημα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

“Πέρα από τις καλές προθέσεις δεν έχουμε σαφή εικόνα για το που πάει ο Δήμος” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος ο οποίος ζήτησε να γίνει πρώτα μια συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου σε συνάρτηση και με την εξέλιξη του προσωπικού του Δήμου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν συνεδριάσεις για ζητήματα ποιότητας ζωής, αθλητισμό, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμό, παιδεία κλπ.

Μάλιστα, όπως είπε, μέσα από τη συζήτηση θα γίνει εφικτό να βρεθούν σημεία σύγκλισης μεταξύ των παρατάξεων σχετικά με την πορεία του Δήμου αυτήν την κρίσιμη περίοδο.  Την πρόταση-απόφαση της Συνέλευσης της παράταξης διάβασε προς το Σώμα ο Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, σημείωσε αρχικά πως η παράταξη έχει ένα πρόγραμμα το οποίο και θέλει να υλοποιήσει αλλά από κει και πέρα φάνηκε πρόθυμος στη διενέργεια των συζητήσεων. Διευκρίνισε πάντως πως μέχρι και την ώρα της συνεδρίασης αναμένονταν οι κυβερνητικές υθμίσεις για επιμήκυνση των δανείων και ρύθμιση των χρεών των δήμων.  

Πρόταση Μαστοράκου  για την ΚΕΑΕΔΗΑ
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαστοράκος ζήτησε να εξετάσει η διοίκηση τη δυνατότητα μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων της ανώνυμης εταιρείας (ΚΕΑΕΔΗΑ- πρώην  ΔΕΤΕΗΑ) στο Δήμο.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξήγησε, ο Δήμος θα έχει οικονομικό όφελος (σ.σ. η επιχείρηση εισπράττει ενοίκια από διάφορα κτίρια), ενώ θα ρυθμιστούν και λογιστικές εκκρεμότητες. Συμπλήρωσε δε πως ίσως χρειαστεί να παραμείνει στην επιχείρηση ένα μικρό κομμάτι προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει και αυτή οικονομικά. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, απάντησε στον κ. Μαστοράκο πως η διοίκηση έχει ήδη συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο και θα φέρει σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το www.xtypos.gr