ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς γιόρτασαν τα σχολεία του Ηρακλείου την εβδομάδα που μας πέρασε με τις καθιερωμένες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και γυμναστικές επιδείξεις.

Ο Δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος αλλά και η πλειοψηφία των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν στις περισσότερες από αυτές.

Το μήνυμα του Δημάρχου ήταν ξεκάθαρο από όπου κι αν βρέθηκε ότι η δημοτική αρχή είναι δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειες τους στο μέτρο του δυνατού εφόσον οι οικονομικές συγκυρίες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

9ο & 10ο Δημοτικό
Ένα ξεχωριστό νοσταλγικό ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο επέλεξαν να παρουσιάσουν οι μικροί μαθητές του 9ου & 10ου δημοτικού. Με ειδικές αναφορές στο Θανάση Βέγγο που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή αλλά και όλους τους μεγάλους που έχουν μεγαλώσει και εξακολουθούν να μεγαλώνουν γενιές παιδιών. 

Εδώ αξίζει να αναφερθούμε στην δασκάλα που επιμελείται αυτές τις δραστηριότητες των μαθητών κυρία Φανή Τσίκα που έχει εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμα τις δουλειάς της. Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές είχαν ετοιμάσει τους δικούς τους στίχους για το τραγούδι των Going Through καλημέρα Ελλάδα για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να απευθυνθούν στους παρευρισκόμενους.

Στην γιορτή του 9ου & 10ου δημοτικού παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Μπάρμπας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Πασχάλης Γονατάς (που πρόκειται να αναλάβει και την θέση του προέδρου της Αβάθμιας σχολικής επιτροπής), ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιχείρησης Στέφανος Λεζγής, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Παρασκευή Κράλλη, η αντιπρόεδρος της Κοινωνικής Πρόνοιας Βαρβάρα Τζιατζιά και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζούνη.

6ο Δημοτικό
Ένα χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα έκαναν παρουσίασαν οι μαθητές του 6ου δημοτικού. Σαλαμίνα, Δράμα, Νάξος, Χίος, Θάσος, Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Θράκη και Μ Ασία οι σταθμοί του ταξιδιού που έκαναν οι μικροί χορευτές με αρκετή επιδεξιότητα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μάνος Χρυσός θύμισε στον δήμαρχο που ήταν παρόν στη γιορτή ότι θα τους χαροποιούσε ιδιαίτερα να υλοποιούσε την απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την ανακατασκευή του προαύλιου χώρου μιας και όπως χαριτολογώντας είπε η μεγαλύτερη κατανάλωση στα οικονομικά του σχολείου είναι για το φαρμακείο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Νεολάιας Γιάννης Κεσκινίδης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Πασχάλης Γονατάς τον οποίο ευχαρίστησε ειδικά για την καλή συνεργασία όταν παρουσίασαν τη θεατρική τους παράσταση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηλέκτρας Αποστόλου λίγες μέρες νωρίτερα ο κύριος Χρυσός.

3ο Δημοτικό
Στις επιδείξεις της γιορτής του τέλους της χρονιάς του 3ου Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Μπάρμπας και η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζατζίδη Μαίρη Αρώνη. Τα τμήματα του πιάνου, του χορού, Tae Kwon Do και ζωγραφικής που έχει το σχολείο έδειξαν την φετινή της πρόοδο σε μια αξιέπαινη προσπάθεια. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ελισσάβετ Δελατόλα συνεχάρη τα παιδιά για τις προσπάθειες τους και έδωσε αναμνηστικά δώρα στους καθηγητές των τμημάτων.

Από το www.zonews.gr