ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ?

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα φαινόμενα διαρρήξεων και παραβιάσεων ιδιωτικών χώρων στον δήμο μας. Η αστυνόμευση όπως όλοι μας μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι κυριολεκτικά να αλωνίζουν ανενόχλητοι στην περιοχή μας.

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο κρούσμα ακραίας μορφής εγκληματικότητας ανάλογης με αυτή που συνέβει τις προηγούμενες ημέρες στην Λυκόβρυση, αλλά αν δεν παρθούν μέτρα ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις.

Καθημερινά μαθαίνουμε για παραβιάσεις αυτοκινήτων, διαρρήξεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, αλλά δε δίνουμε την δέουσα σημασία όταν το πρόβλημα δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα μας.
Το να απευθυνθούμε σαν πολίτες ή σαν δημότες σε κρατικούς φορείς είναι εύκολο, όχι όμως αποτελεσματικό. Οι γειτονιές δεν είναι ίδιες όπως το παρελθόν, οι κάτοικοι είναι αποξενωμένοι τόσο, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γνωρίζουν ποιοι διαμένουν στην διπλανή πολυκατοικία.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συντονιζόμαστε?
Μήπως αυτό το πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια μας αποτελεί ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε γειτονιές?

Αν γνωρίζουν οι επιτήδειοι ότι κάποιες γειτονιές είναι οργανωμένες αυτό θα τους αποτρέψει να επιχειρήσουν την όποια διάρρηξη ή κλοπή, όταν γνωρίζουν ότι σε κάποια περιοχή οι κάτοικοι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων αλλά υποψιασμένοι και ενδιαφέρονται για τους γείτονες τους εκτός από τον εαυτό τους δεν πρόκειται να εμφανιστούν.

Εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να περιφρουρήσουμε καλύτερα την γειτονιά μας και τα σπίτια μας από τον οποιοδήποτε, αρκεί να δράσουμε με συνεργασία και συντονισμένα.
Όσο αφήνουμε το πρόβλημα να διογκώνεται, τόσο η επίλυση του θα γίνεται πιο δύσκολη, και χαμένοι από αυτό θα βγούμε εμείς.

Σκεφτείτε το,
περιμένουμε τις δικές σας ιδέες.