ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με μεγαλύτερη προσέλευση συνέχιστηκαν την Τετάρτη 25 Μαϊου οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Παντελή Βλασσόπουλου και των Αντιδημάρχων Μαρία Γαλακτοπούλου, Ηλία Μοσχονά, Δέσποινα Καμπούρη, Γιάννη Κεσκινίδη αλλά και του προέδρου της Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργου Οικονομίδη, της αντιπροέδρου Βαρβάρας Τζιατζία αλλά και των προέδρων των ΚΑΠΗ Παρασκευή Κράλλη και Δέσποινα Ασμακλή καθώς και του προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής Γρηγόρη Παπαδάτου και του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Παπαδημητρίου στο κτίριο που συστεγάζονται το 9ο και 10ο δημοτικό σχολείο Αυγής και Ματρόζου στην περιοχή του Ψαλιδίου. 

Όπως προέκυψε από τα θέματα που ανέδειξαν οι δημότες, άμεσης επίλυσης χρήζει το κυκλοφοριακό της περιοχής καθώς οι χρήσεις κτιρίων της περιοχής έχουν καταστρατηγηθεί με την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε κτίσματα που δεν έχουν την αντίστοιχη άδεια, με αποτέλεσμα οι οδικοί άξονες να δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο αλλά και να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης. 

Η δε απουσία πεζοδρομίων και η κακή κατάσταση του οδοστρώματος ήταν ακόμα μια διάσταση της εικόνας που παρουσιάστηκε στη δημοτική αρχή προς επίλυση. Μάλιστα προτάθηκαν αρκετοί δρόμοι που θα ήταν πιο λειτουργικοί εφόσον μονοδρομούνταν αλλά και η εκπόνηση κανονισμού λειτουργίας των πεζόδρομων της περιοχής από το δήμο, καθώς και η δημιουργία περισσότερων πεζόδρομων.

Μια άλλη θεματική που προέκυψε από την συζήτηση ήταν τα θέματα που αφορούν τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τα τμήματα δημιουργικής πασχόλησης των παιδιών του δήμου όπως της ζωγραφικής και της αγγειοπλαστικής. Ως αίτημα των πολιτών αναδείχθηκε η δυνατότητα όλων των δημοτών να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς του δήμου αντί σε ιδιωτικούς αλλά και, με την αναπλαισίοση της αυτοδιοίκησης από τον νόμο του Καλλικράτη, την δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, η συντήρηση των παρόντων και η μεταστέγαση εκείνων που κρίνονται επικίνδυνα κατά τις μαρτυρίες των πολιτών. Παράλληλα εκφράστηκε ανησυχία για τα γήπεδα του τέννις του δήμου αλλά και η ανάγκη λειτουργίας των καλοκαιρινών κάμπ του δήμου. 

Προβληματισμός εκφράστηκε επίσης για την συντήρηση των παιδικών χαρών και την κατά το δυνατό εντατικοποίηση της από το δήμο.

Τέλος όσων αφορά το θέμα της καθαριότητας υπήρξε μια έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με τον καθαρισμό των πεύκων, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των περιττωμάτων τόσο των αδέσποτων όσο και των κατοικίδιων ζώων.

Ελπιδοφόρα ήταν η πρόταση δημότισσας για την συνδρομή και την κινητοποίηση των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προβληματικές που παρουσιάζει αυτή την περίοδο ο δήμος με την εθελοντική συμμετοχή όλων. Δεν έλειψαν μάλιστα και εκείνοι που συνεχάρησαν την δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία της να βγει στις γειτονιές του δήμου να μιλήσει με τους δημότες και υπογράμμισαν τη σημασία της συνέπειας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και την ανάγκη για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τις ημερομηνίες διαβούλευσης.

Οι επερχόμενες ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι την Τετάρτη 01/06/2011 στις 18:30 στο 7ο-14ο Δημοτικό σχολείο, Ν. Καζαντζάκη & Λογοθετίδη και τη Δευτέρα 06/06/2011 στις 19:00 στο 4ο Δημοτικό πάροδος Αλωνείων & Ιακωβίδου.

Από το www.zonews.gr