ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Με γεμάτα ράφια και γεμάτο χαμόγελο υποδέχτηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου τους δημότες της περιοχής. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Καμπούρη, η αντιπρόεδρος Κοινωνική Πρόνοιας Β. Τζιατζιά υπεύθυνη για το κοινωνικό παντοπωλείο και η κοινωνική λειτουργός που επιμελείται τη λειτουργία του, υποδέχτηκαν με γλυκά και αναψυκτικά τους δημότες που έσπευσαν εφοδιαστούν τα απαραίτητα από το παντοπωλείο του δήμου. 

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δέσποινα Καμπούρη, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και με τη σημαντική συμβολή της αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βαρβάρας Τζιατζιά, εξετάζονται συνεχώς τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας του παντοπωλείου.

«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι μια σημαντική προσφορά του δήμου Ηρακλείου στους δημότες που είναι οικονομικά ασθενέστεροι. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να βοηθήσουμε κι ένας τρόπος είναι το κοινωνικό παντοπωλείο», δήλωσε στη «Ζω» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Καμπούρη. Η κα. Καμπούρη στάθηκε ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση που υπάρχει στον εμπορικό κόσμο του δήμου Ηρακλείου, που έσπευσε να στηρίξει την πρωτοβουλία του δήμου εμπράκτως με προσφορές αλλά και χορηγίες, ενώ αναφέρθηκε και στις χορηγίες που έχουν γίνει για τον ίδιο σκοπό από τράπεζες και υπηρεσίες. 

Υπενθυμίζεται ότι για το κοινωνικό παντοπωλείο υπάρχει κονδύλι και από το δήμο Ηρακλείου. Εξάλλου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, ζωγράφος κ. Πασχάλης Γονατάς, ζωγράφισε το χώρο για να του δώσει μια νέα οπτική.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμβολή της υπεύθυνης διαφημιστικού του «Επικοινωνία 94» Νίκης Δασκαλάκη, αφού έχει επαφή με τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα καθώς και παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση π.χ. πολύτεκνες / τρίτεκνες οικογένειες, οικογενειακά προβλήματα, απουσία οικογένειας, προβλήματα υποαπασχόλησης / ανεργίας, προβλήματα υγείας ή αναπηρίας. Η κατάρτιση και τήρηση των καταλόγων δικαιούχων γίνεται αποκλειστικά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με απόλυτη εχεμύθεια και τήρηση του απορρήτου. Τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι: Μέλη οικογενείας καθαρό ετήσιο εισόδημα: 
1 άτομο 6.000 €, 
2 άτομα 7.500 €, 
3 άτομα 9.000 €, 
4 άτομα 10.500 €, 
5 άτομα 13.000 €, 
6 άτομα 15.000 €.

Διαδικασία – δικαιολογητικά εγγραφής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στο 2ο όροφο του Δημαρχείου τηλ: 213 2000214 και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2.Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ ή μισθωτήριο συμβόλαιο που θα βεβαιώνεται η διεύθυνση κατοικίας του.
3.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9.
5.Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό.
6.Σε περίπτωση προβλημάτων υγείας, γνωμάτευση από δημόσιο φορέα.
7.Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας.

Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί στο -1 του δημαρχείου Ηρακλείου. (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα, σταθμός ΗΣΑΠ Ηρακλείου).

Από το www.zonews.gr