Archive for Ιουνίου 2011

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ


1.Λήψη απόφασης για εξουσιοδότηση του Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου για την συνυπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το ΚΕΑΝ (ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ- ΜΚΟ- (δικαιούχος) και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή Πρότασης  χρηματοδότησης στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 8: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ».

2.Εγκριση υλοποίησης προυπολογισμού Α΄ Τριμήνου του Δήμου μας οικονομικού έτους 2011.

3.H 2η Αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2011 και τροποποίηση ετήσιου προγράμματος Δράσης για το έτος 2011 Δήμου Ηρακλείου Αττικής,

4.Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά  με πολεοδομικές παραβάσεις καταστήματος επί της συμβολής των οδών Πεύκων & Νεότητος 7.

5.Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά  με πολεοδομικές παραβάσεις καταστήματος επί της Λ.Κύμης & Σκουφά.

6.Διαβίβαση της υπ’αριθμ. 5167/27-5-2010 αίτησης του κ. Ντάβια Άγγελου νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας  BLINK CREATIVE GROUP AE με την οποία ζητά, τη διαγραφή της οφειλής της εταιρείας από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου.

7.Κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών των καταργηθέντων Ν.Π.Δ.Δ (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Πολιτιστικό Κέντρο,  Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αθλητικό Κέντρο) στη Millenium Bank.

8.Προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου έτους 2011.

9.Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη δύο (2) ατόμων, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου οκτώ (8) μηνών.

10.Λήψη απόφασης για καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων.

11.Εγκριση σχετικών πιστώσεων με χρηματικά ποσά όπως αυτά αναγράφονται στους αντίστοιχους ΚΑ του προυπολογισμού του Δήμου μας έτους 2011 για τους Συλλόγους: Σύλλογος  Κρητών, Σύλλογος Αρκάδων, Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, Π.Ε.Α.Ε.Α,  Σωματείο Θεατρική Σκηνή (ΠΚ) Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Σωματείο ΑΛΚΥΟΝΗ,  Σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη.

12.Επανέγκριση της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή Μαγκουφάνα-φιξ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

13.Απευθείας  ανάθεση του έργου «Ανακατασκευή Δημοτικού χώρου «PICADILY» κ.λ.π ΑΜ 16/2011 στην Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α  ΑΕ  Ο.Τ.Α.

14.Εγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

15.Εγκριση Ισολογισμού-Απολογισμού έτους χρήσεως 2010 της Κ.Ε.ΚΟΙ.Π.Η.Α

16.Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

17.Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου.

18.Παραίτηση από δικόγραφο ανακοπών.
Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΕΦΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ


Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής ο χορευτικός όμιλος Ειρήνη πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Ιουνίου την τελική του εκδήλωση στο Γήπεδο Πρασίνου Λόφου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το γήπεδο και συμμετείχε  ενεργά, με κέφι και ενθουσιασμό. Στα περισσότερα μέρη του χορού το κοινό κρατούσε το ρυθμό με παλαμάκια και ενθάρρυνε τους χορευτές με θερμές επευφημίες. Ενθουσιώδεις αντιδράσεις προκάλεσε ο χορός της σκούπας από τη Λέρο και το Μο τα χουλιέρε (χορός με τα κουτάλια) από την Καπαδοκία. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία είχε ο Βασίλης Καρφής. Οι χορευτές φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τα βεστιάρια του χορευτικού ομίλου Ειρήνη, της ομάδας Ελληνικού ΛαΙκού Χορού του Δήμου Καλλιθέας, των κ.κ. Κατερίνας Βαλβή και Νίκης Αγιασμάντζη καθώ και του σωματείου Προκοπιαίων «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος»

Την εκδήλωση με τον τίτλο «Αραδιαστείτε στο χορό…» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, παρακολούθησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος  και στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την αξία της δράσης του ομίλου στην διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αντιπροσωπεία του ομίλου Ειρήνη θα ταξιδέψει το Σεπτέμβρη στην Γερμανική αδελφοποιημένη πόλη του Muehldorf.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς Γιάννης Κεσκινίδης, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ηλίας Μοσχονάς, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Πασχάλης Γονατάς, ο πρόεδρος της ΚΕΑΠΠΗΑ Στέφανος Λεζγής, ο πρόεδρος της Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργος Οικονομίδης ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94fm Γρηγόρης Παπαδάτος, η αντιπρόεδρος κοινωνικής πρόνοιας της Βαρβάρα Τζιατζιά, ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Περδικάρης, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ηράκλειο η πόλη μας, Νώντας Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος, η Μαίρη Ζούνη και η Μαριάννα Ζούρου.    

Μικροί και μεγάλοι χορευτές αραδιαστήκαν στο χορό και παρουσίασαν χορούς από τη Λέρο, τη Βοβούσα της Ηπείρου, τον Πόντο, τη Μ. Ασία, το Φλάμπουρο Σερρών, τη Σαμοθράκη, τη Τζιά, την Κύθνο, την Καπαδοκία, τη Μακρά Γέφυρα Θράκης αλλά και την Ανατολική Ρωμυλία.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του τμήματος φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011. Πλήθος κόσμου πέρασε από  την Αίθουσα «Δημήτρης Καβούρης» στη Βίλα Στέλλα γεμίζοντας το χώρο και εκφράζοντας ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα της δουλειάς του τμήματος και της έκθεσης. Στην έκθεση συμμετέχουν 103 μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Βλαντής, ο αντιδήμαρχος νεολαίας Γιάννης Κεσκινίδης, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Πασχάλης Γονατάς, η πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α Βασιλική Τσαπίνου, ο πρόεδρος της κοινωνικής πρόνοιας Γιώργος Οικονομίδης και η γραμματέας του Συνδέσμου Καθολικών Ηρακλείου Αττικής Ελισσάβετ Ιουστινιανού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος Γιάννης Γαλάνης «Πολλά νέα παιδιά ξεκίνησαν μία αισιόδοξη και γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, χωρίς προθέσεις αποτύπωσης αντικειμένων ή μεταφοράς και διάσωσης γεγονότων, αλλά με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουν και να αποκαλύψουν τη μυστηριακή – ανορθολογική – επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στο χώρο και το χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της.» Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 18.00 ως τις 22.00.
 
Οι συμμετέχοντες είναι: Αγρότου Έλενα, Αναστασιάδης Αλέξης, Ανατολίτης Πάρης, Αντωνοπούλου Ελπίδα, Αντωνοπούλου Μυρτώ, Αργυρακοπούλου Δανάη, Βελίδου Μυρτώ, Βιρλάν Ναταλία, Βλασσόπουλος Γιώργος, Βόγκας Άρης, Βορδώνη Ελένη, Βόσσος Πέτρος, Γερολυμάτου Χάρις, Γεωργακοπούλου Μέλπω, Γεωργοπούλου Γίτσα, Γκαρτζόπουλος Κώστας, Γκούμα Δήμητρα, Cournot Aline, Ευσταθίου Στάθης, Ζαφειρίου Ελένη, Ζαχαροπούλου Φωτεινή, Ζκέρης Αντώνης, Ζκέρης Δονάτος, Καζανάς Νίκος, Κακαβούλη Μαρία, Καλημέρης Διονύσιος, Καλογήρου Αναστασία, Κανελλόπουλος Άλκης, Καπλανίδης Χάρης, Καποδίστρια Ελένη, Καργιωλάκη Μαρία, Κατσιώτη Μαρίζα, Καψάλη Μαρίζα, Καψή Μαρία, Κεχαγιά Ανδριανή, Κορδάτος Βασίλης, Κούβαλης Βασίλης, Κουγιουμιτζάκη Έμμα, Κουκουβίνου Ελένη, Κουλακμανίδης Κων/νος, Κουνουγέρη Ντίνα, Κουρταλ? Χαρά , Κουτλή Μυρσίνη, Κούτσης Διονύσης, Κουτσιμπού Μπιμπί, Κυριακίδη Αλεξάνδρα, Κώνστας Σπύρος, Κωτσαδάμ Αμαλία, Λαδοπούλου Νάντια, Λιάκου Μιρέλλα, Loncobardo Maria Lucia, Μαγκίρη-Σκουλούδη Δέσποινα, Μακρή Μαρία, Μαρίνου Σόνια, Μεγγισίδης Φώτης, Μέλιου Αλέκα, Μεσογείτη Μαρίνα, Μιχαήλ Φαίδρα, Μπαλταγιάννης Σωκράτης, Μπαντελά Μαρία, Μπαντίδα Αλίκη, Μπέη Μαρία, Μπεκυρά Γεωργία, Μπελάλη Όλγα, Μυλωνάς Βασίλης, Νικολάου Ζωή, Οικονόμου Γιάννης, Παντίσκου Βάσια, Παπαγεωργίου Ελένη, Παπάδη Δανάη, Παπαδημητρίου Όλγα, Παρασκευάς Τάσος, Πήλιου Μαρία , Ποδαράς Σπύρος, Πόππης Ευάγγελος, Πριοβόλου Ιωάννα, Ρομοσιού Ανθή, Ρούσσου Χριστίνα, Σιρινίδου Άννα, Σκαλκώτος Παναγιώτης, Σπαγγούρος Βασίλης, Στεργιόπουλος Γιάννης, Στρογγύλης Τάσος, Συρσίρης Γιώργος, Σχινά Στέλλα, Τάμπου Αλίκη, Ταρναράς Βασίλης, Τέγος Νίκος, Τερζοπούλου Μαρία, Τζ?νη Άϊντα, Τουτουτζή Άννα, Τσέλλου Ειρήνη, Τσιμπουξής Γιώργος, Τσίπης Θοδωρής, Φλωράκης Απόστολος, Φουρμούζη Χρυσούλα, Φρουδαράκη Χαρά, Χάρου Ευγενία, Χαρώνης Σπύρος, Χόρτη Βούλα, Χριστοφίλη Ασπασία

Διοργανωτές: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, Τμήμα Φωτογραφίας.
Η έκθεση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.faos.gr

12 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  Ηρακλείου Αττικής  στα πλαίσια της οργάνωσης, ανάπτυξης και προώθησης των αθλητικών προγραμμάτων εκπροσωπώντας  τον Δήμο μας συμμετείχε στις 5/6/2011 στους διαδημοτικούς αγώνες κολύμβησης που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς με 18μελή αποστολή από το τμήμα κολύμβησης.

Η αποστολή μας γύρισε με δώδεκα συνολικά μετάλλια από τους αγώνες.
Οι ανωτέρω επιτυχίες έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι η πισίνα του δήμου μας είναι δέκα μέτρων και οι κολυμβητές ανταγωνίζονται παιδιά από πισίνες 25 μέτρων και άνω.
Ειδικότερα:
ΚΟΥΝΣΟΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1ος ΣΤΑ 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 2003
ΦΛΩΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1οςΣΤΑ 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ 2ος 25Μ ΥΠΤΙΟ 2002
ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ 1η ΣΤΑ 25Μ ΥΠΤΙΟ ΚΑΙ 2η 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ  2004
ΜΗΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1ος ΣΤΑ 50Μ ΥΠΤΙΟ ΚΑΙ 2ος 50Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 2000
ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ 2ος ΣΤΑ 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ 3ος 25Μ ΥΠΤΙΟ 2004
ΚΟΥΝΣΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2ος ΣΤΑ 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 2002
ΞΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2ος ΣΤΑ 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 2001
ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 3ος ΣΤΑ 25Μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 2001

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ


Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου Αττικής  ενημερώνει ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του έχουν υπαχθεί για την σχολική χρονιά 2011-2012 στο πρόγραμμα δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», που συγχρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ)».

Οι μητέρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην εν λόγω πράξη θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά απευθείας στην «Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α)» οδός Μυλλέρου 73-77 Τ.Κ 10436 Αθήνα (με το MΕΤΡΟ / στάση Μεταξουργείου),  από τις 20/06/2011 έως και τις 11/07/2011 με καθημερινή υποβολή  από τις 09.00 π.μ έως 13.30 μ.μ και την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων την Δευτέρα 11/07/2011 έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι μητέρες που θα επιλεγούν απαλλάσσονται από την καταβολή των μηνιαίων οικονομικών εισφορών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την σχολική χρονιά 2011-2012.
Η επιλογή των ωφελουμένων μητέρων μέσω του προγράμματος και η διάθεση των ανάλογων θέσεων θα γίνει απευθείας από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
 
Πληροφορίες:
κ. Γιάννα Βούτσα 2132000119
κ. Μάρθα Γκούμα 210-2832500
 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις μητέρες
δικαιολογητικά - έντυπα (κάντε κλικ εδώ .pdf)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Με γεμάτα ράφια και γεμάτο χαμόγελο υποδέχτηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου τους δημότες της περιοχής. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Καμπούρη, η αντιπρόεδρος Κοινωνική Πρόνοιας Β. Τζιατζιά υπεύθυνη για το κοινωνικό παντοπωλείο και η κοινωνική λειτουργός που επιμελείται τη λειτουργία του, υποδέχτηκαν με γλυκά και αναψυκτικά τους δημότες που έσπευσαν εφοδιαστούν τα απαραίτητα από το παντοπωλείο του δήμου. 

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δέσποινα Καμπούρη, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και με τη σημαντική συμβολή της αντιπροέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βαρβάρας Τζιατζιά, εξετάζονται συνεχώς τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας του παντοπωλείου.

«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι μια σημαντική προσφορά του δήμου Ηρακλείου στους δημότες που είναι οικονομικά ασθενέστεροι. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να βοηθήσουμε κι ένας τρόπος είναι το κοινωνικό παντοπωλείο», δήλωσε στη «Ζω» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Καμπούρη. Η κα. Καμπούρη στάθηκε ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση που υπάρχει στον εμπορικό κόσμο του δήμου Ηρακλείου, που έσπευσε να στηρίξει την πρωτοβουλία του δήμου εμπράκτως με προσφορές αλλά και χορηγίες, ενώ αναφέρθηκε και στις χορηγίες που έχουν γίνει για τον ίδιο σκοπό από τράπεζες και υπηρεσίες. 

Υπενθυμίζεται ότι για το κοινωνικό παντοπωλείο υπάρχει κονδύλι και από το δήμο Ηρακλείου. Εξάλλου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, ζωγράφος κ. Πασχάλης Γονατάς, ζωγράφισε το χώρο για να του δώσει μια νέα οπτική.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμβολή της υπεύθυνης διαφημιστικού του «Επικοινωνία 94» Νίκης Δασκαλάκη, αφού έχει επαφή με τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα καθώς και παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση π.χ. πολύτεκνες / τρίτεκνες οικογένειες, οικογενειακά προβλήματα, απουσία οικογένειας, προβλήματα υποαπασχόλησης / ανεργίας, προβλήματα υγείας ή αναπηρίας. Η κατάρτιση και τήρηση των καταλόγων δικαιούχων γίνεται αποκλειστικά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με απόλυτη εχεμύθεια και τήρηση του απορρήτου. Τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι: Μέλη οικογενείας καθαρό ετήσιο εισόδημα: 
1 άτομο 6.000 €, 
2 άτομα 7.500 €, 
3 άτομα 9.000 €, 
4 άτομα 10.500 €, 
5 άτομα 13.000 €, 
6 άτομα 15.000 €.

Διαδικασία – δικαιολογητικά εγγραφής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στο 2ο όροφο του Δημαρχείου τηλ: 213 2000214 και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2.Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ ή μισθωτήριο συμβόλαιο που θα βεβαιώνεται η διεύθυνση κατοικίας του.
3.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9.
5.Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό.
6.Σε περίπτωση προβλημάτων υγείας, γνωμάτευση από δημόσιο φορέα.
7.Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας.

Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί στο -1 του δημαρχείου Ηρακλείου. (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα, σταθμός ΗΣΑΠ Ηρακλείου).

Από το www.zonews.gr

ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ... ΟΠΩΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Συζήτηση για την πορεία της υπόθεσης του κτήματος Φιξ, την Τρίτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων στο Ηράκλειο μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Η συζήτηση σκοπό είχε την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σε νομικό και πολιτικό επίπεδο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής για το θέμα που όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος στην εναρκτήρια τοποθέτηση του «ταλανίζει» τους δημότες του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος επισήμανε τις διαφορετικές σημερινές συνθήκες και την οικονομική κάτω από τις οποίες πρέπει να προσεγγιστούν οι προτάσεις για λύση τονίζοντας την έννοια του εφικτού.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Επ. Σπυρόπουλος δίνοντας ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης Φιξ, από το 1985 μέχρι τις μέρες μας κατέληξε «Πρέπει να σηκώσουμε το θέμα πολιτικά. Μόνο αν ο δήμος κινητοποιηθεί πολιτικά υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια από την αρχή αναψηλάφηση του θέματος»

Με δεδομένο τους εν εξελίξει δικαστικούς αγώνες για το κτήμα και την τελική τους έκβαση ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη Ν. Μπάμπαλος πρότεινε να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο ώστε μα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΚΕΔ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής και ο δήμος να προχωρήσει σε άμεση χρήση του κομματιού του οποίου ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα πρότεινε να ληφθεί απόφαση ώστε το κτήμα Φιξ να αποκτηθεί με τον χαρακτηρισμό πάρκο της πόλης και να ενταχθεί στα χρηματοδοτούμενα έργα της περιφέρειας.
Με την πρόταση της Ανθρώπινης πόλης συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα για το Ηράκλειο Στ. Γεωργόπουλος, δεδομένου ότι ήδη είχαν υπάρξει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό επί της δημαρχίας του για το θέμα αλλά επέμεινε στο χαρακτηρισμό του πάρκου ως διαδημοτικό πάρκο βορειοανατολικής αττικής.

Υπέρ των δραστικών λύσεων ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Λυκούρας Ο δήμος να μπει μέσα, να το αξιοποιήσει υπέρ των δημοτών και όσοι διαφωνούν να κινήσουν την οποιαδήποτε διαδικασία. «Το κτήμα φιξ ανήκει στους δημότες του Ηρακλείου, έχει υπερτοπικό χαρακτήρα και ως τέτοιο πρέπει να μείνει και να αξιοποιηθεί. Τελεία.» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε την ανάγκη πολιτικής απόφασης να στηρίξει ο δήμος όσες ενέργειες γίνονται έμπρακτα παρέχοντας κάθε είδους νομική και υλική στήριξη.

Για βαρύτατες ευθύνες που δεν ανήκουν μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή έκανε λόγο η επικεφαλής της παράταξης Δίκτυο Πολιτών Ε. Κατσινοπούλου και αναφερόμενη στην αγγελία πώλησης που έχει δημοσιευτεί με στοιχεία που σαφώς φωτογραφίζουν το κτήμα μίλησε για εγρήγορση όλων διότι τα σχέδια για τσιμεντοποίηση και εκμετάλλευση του χώρου δεν έχουν πάει πίσω και πρέπει να αποτραπούν.

Για το νομικό καθεστώς απόκτησης του χώρου έκανε ερώτηση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Όραμα για το Ηράκλειο Γ. Παπαδημητρίου λέγοντας χαρακτηριστικά όπως αν δεν ξεκαθαριστεί «χτίζουμε στην άμμο»

Στο νομικό «μπέρδεμα» αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ηράκλειο η Πόλη μας Κ. Κουτρούλης «Η πρόταση που πρέπει να κυνηγήσουμε βλέποντας και την πολιτική διάσταση είναι ότι αυτά τα 27 στρέμματα είναι ένας χώρος πρασίνου που αφορά το σύνολο του λεκανοπέδιου και πρέπει το ελληνικό δημόσιο να βρει τρόπο για την απόκτηση του ακινήτου». Ο κ. Κουτρούλης πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής με επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και τη βοήθεια των 21 ΟΤΑ και της ΚΕΔΚΕ να πιέσουν το κεντρικό κράτος για λύση

«Πιστεύω πραγματικά ότι ήταν και το νομικό οπλοστάσιο στα όρια της νομιμότητας και ο δήμος μας πραγματικά δικαιούται αυτήν την έκταση παρ΄ όλες αυτές τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί» είπε στην τοποθέτηση του ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ηράκλειο Η πόλη μας, Γ. Μαστοράκος. «Αναγνωρίζω τη δυσκολία αυτή τη στιγμή να δοθούν χρήματα απ΄τη στιγμή που εκκρεμοδικεί απαίτηση ή διεκδίκηση του ελληνικού δημοσίου», είπε ο πρώην δήμαρχος αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την χρονική διάρκεια της δικαστικής έκβασης και το ενδεχόμενο ενδιαμέσως οι ιδιοκτήτες να έχουν δικαιωθεί και ο χώρος να έχει χτιστεί. «Ποιος θα έχει την ευθύνη να τα γκρεμίσει μετά; Η πρόταση είναι εύκολη. Να πάμε να κάνουμε μια διαπραγμάτευση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ενημέρωση για τις νομικές λεπτομέρειες της υπόθεσης παρείχαν στους δημοτικούς συμβούλους και στους παρευρισκόμενους δημότες ο δικηγόρος κ. Η. Βόμβας και ο δικηγόρος των αντιδίκων Φιξ κ. Μαυρομιχάλης Κουράκος, ενώ τοποθέτηση υπήρξε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Σ. Παπουτσή, που έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το θέμα.

Με τη σύσταση ομάδας εργασίας από την πλευρά του δημοτικού συμβουλίου με συμμετοχή μελών από την επιτροπή κατοίκων επανήλθε ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Ν. Μπάμπαλος και ζήτησε χρονοδιάγραμμα και τήρηση πρακτικών και την ενώ ο πρώην δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση με αίτημα την απαλλοτρίωση του χώρου από την περιφέρεια η το υπουργείο περιβάλλοντος εντάσσοντας την στο πρόγραμμα «πράσινη ζωή στην πόλη» και δεύτερον το κτίσμα της περιοχής να γίνει μουσειακός χώρος για να έχουν τη δυνατότης οι πολίτες να μπαίνουν και να το παρακολουθούν και να αξιοποιηθεί ο χώρος.

«Αυτό που ακούγεται σαν πρόταση από όλους ήταν κοινός μας τόπος σαν διοίκηση να καταλήξουμε σε αυτή την επιτροπή. Είναι πεποίθηση ότι παρόλο το νομικό μπλέξιμο που έχει εμπλέξει δημόσιο, δήμο, ιδιοκτήτες μπορούμε όλοι να καταλήξουμε ότι το κυρίαρχο ζήτημα έχει να κάνει με το κόστος μιας πιθανής αποζημίωσης για την απόκτηση του κτήματος. Να χτυπήσουμε και τις πόρτες των υπουργείων πολιτισμού και περιβάλλοντος, εδώ ίσως υπάρχει ελπίδα.»

«Δεν υπάρχουν λεφτά από την περιφέρεια προκειμένου να προβεί σε αυτή την αγορά» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος και προχώρησε στην πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής που θα διερευνήσει το θέμα θα φέρει τα πρώτα αποτελέσματα και την εισήγηση Ο δήμαρχος όρισε την 19 Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία και συμφώνησε με την τήρηση των πρακτικών. Στην επιτροπή αρνήθηκαν να συμμετέχουν οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Δίκτυο Πολιτών, ενώ η πρόταση της παράταξης Όραμα για το Ηράκλειο συγκέντρωσε 7 θετικές ψήφους.

Από το www.zonews.gr

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όπως γνωρίζετε με Υπουργική απόφαση αποφασίστηκε η συγχώνευση των 1ου και 2ου Γυμνασίων Ηρακλείου Αττικής και του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής με το 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης. 

Η παραπάνω απόφαση δεν έλαβε υπόψη τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και υποβαθμίζει τόσο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο όσο και την εκπαιδευτική δομή του Δήμου μας. Η αντίθετη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου , της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν εισακούστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και προχώρησε , στις εν λόγω συγχωνεύσεις.

Επειδή οι συγχωνεύσεις σχολείων έγιναν για οικονομικούς και όχι εκπαιδευτικούς λόγους, κάτι που είναι αντίθετο με τις διατάξεις νόμων που διέπουν την εκπαίδευση, καλούμε και παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την κατάθεση ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΚΥΡΩ-ΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τις συγχωνεύσεις, στα αρμόδια διοικητι-κά Δικαστήρια , όπως ήδη έχουν πράξει και άλλα δημοτικά Συμβούλια και Δήμοι.

Να δώσουμε έτσι το μήνυμα ότι η μόρφωση των παιδιών μας δεν μπορεί να γίνει θυσία στο βωμό κανενός μνημονίου και καμίας πολιτικής υποβάθμισης , να δώσουμε επίσης το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε προσπάθεια νέας περικοπής εκπαιδευτικών μονάδων στα διοικητικά όρια του Δήμου μας ( ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και Δημοτικών Σχολείων από το νέο σχολικό έτος, που απεργάζονται στο αρμόδιο Υπουργείο).

Δώστε τη μάχη για το αύριο του Δήμου μας, δώστε τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Τα ΔΣ των Σύλλογων Γονέων και Κηδεμόνων
1ου – 2ου και 3ου Γυμνασίων Ηρακλείου Αττικής

Από το www.zonews.gr

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς γιόρτασαν τα σχολεία του Ηρακλείου την εβδομάδα που μας πέρασε με τις καθιερωμένες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και γυμναστικές επιδείξεις.

Ο Δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος αλλά και η πλειοψηφία των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν στις περισσότερες από αυτές.

Το μήνυμα του Δημάρχου ήταν ξεκάθαρο από όπου κι αν βρέθηκε ότι η δημοτική αρχή είναι δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειες τους στο μέτρο του δυνατού εφόσον οι οικονομικές συγκυρίες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

9ο & 10ο Δημοτικό
Ένα ξεχωριστό νοσταλγικό ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο επέλεξαν να παρουσιάσουν οι μικροί μαθητές του 9ου & 10ου δημοτικού. Με ειδικές αναφορές στο Θανάση Βέγγο που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή αλλά και όλους τους μεγάλους που έχουν μεγαλώσει και εξακολουθούν να μεγαλώνουν γενιές παιδιών. 

Εδώ αξίζει να αναφερθούμε στην δασκάλα που επιμελείται αυτές τις δραστηριότητες των μαθητών κυρία Φανή Τσίκα που έχει εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμα τις δουλειάς της. Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές είχαν ετοιμάσει τους δικούς τους στίχους για το τραγούδι των Going Through καλημέρα Ελλάδα για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να απευθυνθούν στους παρευρισκόμενους.

Στην γιορτή του 9ου & 10ου δημοτικού παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Μπάρμπας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Πασχάλης Γονατάς (που πρόκειται να αναλάβει και την θέση του προέδρου της Αβάθμιας σχολικής επιτροπής), ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιχείρησης Στέφανος Λεζγής, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Παρασκευή Κράλλη, η αντιπρόεδρος της Κοινωνικής Πρόνοιας Βαρβάρα Τζιατζιά και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζούνη.

6ο Δημοτικό
Ένα χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα έκαναν παρουσίασαν οι μαθητές του 6ου δημοτικού. Σαλαμίνα, Δράμα, Νάξος, Χίος, Θάσος, Πελοπόννησος, Ζάκυνθος, Θράκη και Μ Ασία οι σταθμοί του ταξιδιού που έκαναν οι μικροί χορευτές με αρκετή επιδεξιότητα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μάνος Χρυσός θύμισε στον δήμαρχο που ήταν παρόν στη γιορτή ότι θα τους χαροποιούσε ιδιαίτερα να υλοποιούσε την απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την ανακατασκευή του προαύλιου χώρου μιας και όπως χαριτολογώντας είπε η μεγαλύτερη κατανάλωση στα οικονομικά του σχολείου είναι για το φαρμακείο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Νεολάιας Γιάννης Κεσκινίδης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Πασχάλης Γονατάς τον οποίο ευχαρίστησε ειδικά για την καλή συνεργασία όταν παρουσίασαν τη θεατρική τους παράσταση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηλέκτρας Αποστόλου λίγες μέρες νωρίτερα ο κύριος Χρυσός.

3ο Δημοτικό
Στις επιδείξεις της γιορτής του τέλους της χρονιάς του 3ου Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Μπάρμπας και η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζατζίδη Μαίρη Αρώνη. Τα τμήματα του πιάνου, του χορού, Tae Kwon Do και ζωγραφικής που έχει το σχολείο έδειξαν την φετινή της πρόοδο σε μια αξιέπαινη προσπάθεια. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ελισσάβετ Δελατόλα συνεχάρη τα παιδιά για τις προσπάθειες τους και έδωσε αναμνηστικά δώρα στους καθηγητές των τμημάτων.

Από το www.zonews.gr

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τοπική Ποδηλατική Ομάδα με την επωνυμία «Ποδηλάτες Ηρακλείου Αττικής» δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «επιτέλους και στη πόλη μας οργανώθηκε Τοπική Ποδηλατική Ομάδα με την επωνυμία Ποδηλάτες Ηρακλείου Αττικής. 

Οι συναντήσεις μας είναι κάθε Τετάρτη στης 7.30 μ.μ. στον Σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου και καλούμε όλους τους φίλους Ηρακλειώτες και όχι μόνο που αγαπούν το ποδήλατο να έρθουν μαζί μας στις ποδηλατοδρομίες που οργανώνουμε. Στις συναντήσεις επιδιορθώνουμε μικρά προβλήματα στα ποδήλατα των φίλων μας. 

Μπορείτε να φέρετε το ποδήλατο σας που σκουριάζει στην αποθήκη να το επισκευάσουμε και να σας έχουμε παρέα. Είναι μια ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι μας να γνωρίσουμε την πόλη μας με ένα διαφορετικό τρόπο. Ας αφήσουμε για λίγο την Τετάρτη τον καναπέ μας. Σας περιμένουμε στον Σταθμό Η.Σ.Α.Π Νέου Ηρακλείου. Στο Internet θα μας βρείτε: http://podilateshrakleioyattikhs.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύσεις γύρω από το γονεϊκό κίνημα και την Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου το νεοσυστατο Διοκητικό Συμβούλιο της ένωσης θεωρεί καθήκον του να ενημερώσει όλους τους δημότες για τον τρόπο συγκρότησης του και τις απώτερες επιδιώξεις του.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η ένωση Γονέων υπολειτουργούσε. Οι άνθρωποι που χρόνια έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην  ένωση και που έχουν την ευθύνη για την έλλειψη πρωτοβουλιών και ενεργειών από πλευράς της θέλησαν και πάλι να πρωταγωνιστήσουν στην κατανομή αρμοδιοτήτων και όταν δεν  κατάφεραν να πετύχουν την δήθεν συναίνεση με τους εαυτούς τους σε ηγετικούς ρόλους θέλησαν να παραιτηθούν. Συγκεκριμένα έγιναν προσπάθειες παρεμπόδισης της συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία ( 3 από τα 7 τακτικά μέλη) για τη θέση κυρίως του προέδρου. Έτσι διέκοψαν την πρώτη συνεδρίαση στις 18/4/11 και στη δεύτερη συνεδρίαση στις 5/5/11 κατέθεσαν δική τους πρόταση αρνούμενοι την κατάθεση άλλης πρότασης και καλώντας τα αναπληρωματικά μέλη σε περίπτωση που δεν πλειοψηφίσει η δική τους πρόταση να παραιτηθούν. Συνεχίζουν λοιπόν να μιλούν για ανήθικες επιλογές από πλευράς πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς τι είναι δημοκρατικό και τι ηθικό.

Παρ'όλες αυτές τις αντιξοότητες το  νέο Διοκητ. Συμβούλιο διακηρύσσει ότι δεν είναι υπερ των τεχνητών  πλειοψηφιών και δεν έχει μάθει να υπηρετεί κανένα κομματικό συμφέρον . Βρίσκεται σε αυτή τη θέση για να υπηρετήσει τις ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία που το δημόσιο σχολείο δέχεται νεα επίθεση. Στα πλαίσια αυτά

επιδιώκει συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως με τους γονείς, δηλώνοντας ότι στον αγώνα αυτό για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δεν περισσεύει κανείς , όλοι πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι και χωρίς κηδεμόνες.

Για το Δ.Σ
Δελατόλα Ελισσάβετ: Πρόεδρος
Μανωλοπούλου Αμαλία: Γραμματέας
Λαμπροπούλου Λαμπρινή: Αντιπρόεδρος
Λεκάτη Φωτεινή: Ταμίας
Πάσχος Θεόδωρος: Μέλος
Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Σε ακινησία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το ασθενοφόρο που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εγκαινιάστηκε επί της διοίκησης του κ. Σταύρου Γεωργόπουλου με βασικό στόχο να εξυπηρετεί πολίτες με προβλήματα υγείας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στις μετακινήσεις τους προς και από τα νοσοκομεία.  

Ωστόσο, η λήξη των συμβάσεων έργου των εργαζομένων έχει καθηλώσει το ασθενοφόρο. Ερώτηση για τη λειτουργία της υπηρεσίας υπέβαλε προς τη Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Δημήτρης Τσεκούρας. Απαντώντας η Αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Καμπούρη, αφού ενημέρωσε για τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου, τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου είναι σε επαφή με όμορους δήμους, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Μεταμόρφωσης, κ. Ηλιόπουλου, προκειμένου να λειτουργήσει παράρτημα του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Ο κ. Γιώργος Οικονομίδης ενημέρωσε το Σώμα πως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου έχει ζητήσει δύο συμβασιούχους οδηγούς για να λειτουργήσει η υπηρεσία και ακόμα δεν έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια οι θέσεις. Η κα Καμπούρη διευκρίνισε από την πλευρά της πως με τους οδηγούς ο Δήμος μπορεί να κάνει απλά μεταφορά ασθενών και όχι διακομιδή.

Από το www.xtypos.gr

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

“Να συζητήσουμε για το μέλλον του Δήμου”
Πρόταση για τη διενέργεια ειδικών θεματικών συνεδριάσεων κατέθεσε προς τη Δημοτική Αρχή και το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής η παράταξη “Ηράκλειο Η Πόλη Μας” στο ξεκίνημα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

“Πέρα από τις καλές προθέσεις δεν έχουμε σαφή εικόνα για το που πάει ο Δήμος” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος ο οποίος ζήτησε να γίνει πρώτα μια συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου σε συνάρτηση και με την εξέλιξη του προσωπικού του Δήμου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν συνεδριάσεις για ζητήματα ποιότητας ζωής, αθλητισμό, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμό, παιδεία κλπ.

Μάλιστα, όπως είπε, μέσα από τη συζήτηση θα γίνει εφικτό να βρεθούν σημεία σύγκλισης μεταξύ των παρατάξεων σχετικά με την πορεία του Δήμου αυτήν την κρίσιμη περίοδο.  Την πρόταση-απόφαση της Συνέλευσης της παράταξης διάβασε προς το Σώμα ο Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, σημείωσε αρχικά πως η παράταξη έχει ένα πρόγραμμα το οποίο και θέλει να υλοποιήσει αλλά από κει και πέρα φάνηκε πρόθυμος στη διενέργεια των συζητήσεων. Διευκρίνισε πάντως πως μέχρι και την ώρα της συνεδρίασης αναμένονταν οι κυβερνητικές υθμίσεις για επιμήκυνση των δανείων και ρύθμιση των χρεών των δήμων.  

Πρόταση Μαστοράκου  για την ΚΕΑΕΔΗΑ
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαστοράκος ζήτησε να εξετάσει η διοίκηση τη δυνατότητα μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων της ανώνυμης εταιρείας (ΚΕΑΕΔΗΑ- πρώην  ΔΕΤΕΗΑ) στο Δήμο.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξήγησε, ο Δήμος θα έχει οικονομικό όφελος (σ.σ. η επιχείρηση εισπράττει ενοίκια από διάφορα κτίρια), ενώ θα ρυθμιστούν και λογιστικές εκκρεμότητες. Συμπλήρωσε δε πως ίσως χρειαστεί να παραμείνει στην επιχείρηση ένα μικρό κομμάτι προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει και αυτή οικονομικά. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, απάντησε στον κ. Μαστοράκο πως η διοίκηση έχει ήδη συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο και θα φέρει σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το www.xtypos.gr

ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος wi-fi hot spots αλλά και του συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) υπάρχει στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.  Πρόκειται για δύο πολυδάπανα έργα τα οποία παραδόθηκαν στο Δήμο την προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά όπως παραδέχτηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο (έπειτα από ερώτημα του κ. Νώντα Σπυρόπουλου) δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα και ενώ έχουν κοστίσει πάνω από 500.000 ευρώ και τα δύο (μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων βέβαια).

Η κα Γαλακτοπούλου δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις προς το Σώμα τονίζοντας πως θα υπάρξει σύντομα αναλυτική ενημέρωση. Η εφημερίδα μας επικοινώνησε μαζί της και ζήτησε πληροφορίες για το ζήτημα. Η γραπτή απάντησή της είναι η ακόλουθη: “Η παράδοση του GIS στο Δήμο μας έγινε το 2009, ενώ η παράδοση του Wi-Fi έγινε το 2010. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας και γνωρίζοντας τη σεβαστή δαπάνη για την παροχή Wi-Fi στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, που παραδόξως δεν ήταν διαθέσιμη στους δημότες, ασχοληθήκαμε ενδελεχώς για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει.

Για το GIS πληροφορηθήκαμε τυχαία την ύπαρξη του και άμεσα αναζητήσαμε το φάκελο του έργου και με τη συνεργασία του Τμήματος Μηχανογράφησης και του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξετάσαμε το έργο. Μετά από την ενδελεχή έρευνα διαπιστώσαμε ότι και τα δύο έργα παρόλο που παρελήφθησαν από το Δήμο μας τις πιο πάνω περιόδους, δεν παραδόθηκαν ολοκληρωμένα με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορα προβλήματα στη λειτουργία τους.  Έχουμε έρθει σε επαφή με τις εταιρείες που “παρέδωσαν” τα δύο έργα προκειμένου να μας ενημερώσουν και σε συνεργασία με τη μηχανογράφηση του Δήμου πράττουμε τα δέοντα για την πλήρη λειτουργία τόσο του Wi-Fi όσο και του GIS”.

Από το www.xtypos.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Δημήτρης Καβούρης» στη Βίλα Στέλλα, Μελίνας Μερκούρη και Γαλήνης & Σοφίας 1, Ηράκλειο Αττικής.
Διάρκεια έκθεσης: 19 – 26 Ιουνίου 2011.
Ώρες λειτουργίας: 18.00΄- 22.00΄
Εγκαίνια: Κυριακή 19 Ιουνίου, ώρα 21.00΄
Διοργανωτές: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, Τμήμα Φωτογραφίας.
Εκθέτουν 100 μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Μετά τη λήξη της η έκθεση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.faos.gr
 
Πολλά νέα και αισιόδοξα παιδιά ξεκίνησαν μία γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, χωρίς προθέσεις αποτύπωσης αντικειμένων ή μεταφοράς και διάσωσης γεγονότων, αλλά με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουν και να αποκαλύψουν τη μυστηριακή – ανορθολογική – επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στο χώρο και το χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της.
Γιάννης Γαλάνης
 
Συμμετέχουν:
Αγρότου Έλενα, Αναστασιάδης Αλέξης, Ανατολίτης Πάρης, Αντωνοπούλου Ελπίδα, Αντωνοπούλου Μυρτώ, Αργυρακοπούλου Δανάη, Βελίδου Μυρτώ, Βιρλάν Ναταλία, Βλασσόπουλος Γιώργος, Βόγκας Άρης, Βορδώνη Ελένη, Βόσσος Πέτρος, Γερολυμάτου Χάρις, Γεωργακοπούλου Μέλπω, Γεωργοπούλου Γίτσα, Γκαρτζόπουλος Κώστας, Γκούμα Δήμητρα, Cournot Aline, Ευσταθίου Στάθης, Ζαφειρίου Ελένη, Ζαχαροπούλου Φωτεινή, Ζκέρης Αντώνης, Ζκέρης Δονάτος, Καζανάς Νίκος, Κακαβούλη Μαρία, Καλημέρης Διονύσιος, Καλογήρου Αναστασία, Κανελλόπουλος Άλκης, Καπλανίδης Χάρης, Καποδίστρια Ελένη, Καργιωλάκη Μαρία, Κατσιώτη Μαρίζα, Καψάλη Μαρίζα, Καψή Μαρία, Κεχαγιά Ανδριανή, Κορδάτος Βασίλης, Κούβαλης Βασίλης, Κουγιουμιτζάκη Έμμα, Κουκουβίνου Ελένη, Κουλακμανίδης Κων/νος, Κουνουγέρη Ντίνα, Κουρταλ? Χαρά , Κουτλή Μυρσίνη, Κούτσης Διονύσης, Κουτσιμπού Μπιμπί, Κυριακίδη Αλεξάνδρα, Κώνστας Σπύρος, Κωτσαδάμ Αμαλία, Λαδοπούλου Νάντια, Λιάκου Μιρέλλα, Loncobardo Maria Lucia, Μαγκίρη-Σκουλούδη Δέσποινα, Μακρή Μαρία, Μαρίνου Σόνια, Μεγγισίδης Φώτης, Μέλιου Αλέκα, Μεσογείτη Μαρίνα, Μιχαήλ Φαίδρα, Μπαλταγιάννης Σωκράτης, Μπαντελά Μαρία, Μπαντίδα Αλίκη, Μπέη Μαρία, Μπεκυρά Γεωργία, Μπελάλη Όλγα, Μυλωνάς Βασίλης, Νικολάου Ζωή, Οικονόμου Γιάννης, Παντίσκου Βάσια, Παπαγεωργίου Ελένη, Παπάδη Δανάη, Παπαδημητρίου Όλγα, Παρασκευάς Τάσος, Πήλιου Μαρία , Ποδαράς Σπύρος, Πόππης Ευάγγελος, Πριοβόλου Ιωάννα, Ρομοσιού Ανθή, Ρούσσου Χριστίνα, Σιρινίδου Άννα, Σκαλκώτος Παναγιώτης, Σπαγγούρος Βασίλης, Στεργιόπουλος Γιάννης, Στρογγύλης Τάσος, Συρσίρης Γιώργος, Σχινά Στέλλα, Τάμπου Αλίκη, Ταρναράς Βασίλης, Τέγος Νίκος, Τερζοπούλου Μαρία, Τζ?νη Άϊντα, Τουτουτζή Άννα, Τσέλλου Ειρήνη, Τσιμπουξής Γιώργος, Τσίπης Θοδωρής, Φλωράκης Απόστολος, Φουρμούζη Χρυσούλα, Φρουδαράκη Χαρά, Χάρου Ευγενία, Χαρώνης Σπύρος, Χόρτη Βούλα, Χριστοφίλη Ασπασία

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ
 Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ – Βόλεϊ – Τένις – Κολύμβηση – Kid Aerobic – Ενόργανη – Χορός – Yoga – Θάλασσα (2 φορές την εβδομάδα)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 15/06/2011
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡ. ΛΟΦΟΥ 98-100 ΤΗΛ. 210 28 27 411
ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 28 & ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ ΤΗΛ. 210 27 59 104
Π. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ 19 ΤΗΛ. 210 28 41 111
ΑΓ. ΘΗΡΕΣΙΑΣ 24 ΤΗΛ. 210 28 51 081

Α΄ Περίοδος
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
Β΄ Περίοδος ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Γ΄ Περίοδος
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Χώροι συγκέντρωσης
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 28 & ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ τηλ. 210 2759104
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΖΕΦΥΡΟΥ 21 & ΘΗΣΕΩΣ τηλ. 210 2840370, 210 2832049
ΓHΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ (ΣΤΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑ)ΑΝΩΘΕΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ τηλ. 210 2827411
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΩΣ 8.30 π.μ.

Τι θα πρέπει να εχουν μαζί τους
ΜΑΓΙΟ, ΠΕΤΣΕΤΑ ή ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙ, ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ
ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ, ΚΑΠΕΛΑΚΙ, ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ
Κόστος συμμετοχής
100€ ανά περίοδο
-10% αδέλφια
-10% για συμμετοχή πλέον μιας περιόδου
-40% Πολύτεκνοι - υπάλληλοι Δήμου
Τα παιδιά θα έχουν ιατρική καλυψη
(σε όλους τους χώρους άθλησης)
Συμμετοχή σε τουρνουά στο τέλος κάθε περιόδου
(Το κόστος συμμετοχής προκαταβάλλεται)
* Οι εκπτώσεις αφορούν κατοίκους - δημότες Ηρακλείου

* Ημερήσιο πρόγραμμα.
07.00 π.μ. - 08.30 π.μ. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
09.00 π.μ. - 12.00 π.μ. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
12.00 π.μ. - 12.30 π.μ. ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ - ΧΥΜΟΣ
12.30 π.μ. - 14.00 μ.μ. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
14.30 μ.μ. - 16.00 μ.μ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ που να βεβαιώνει ότι το παιδί δεν πάσχει από μεταδοτική ασθένεια, είναι δερματολογικά ελεγμένο και μπορεί να αθληθεί.
(Για δημότες - κατοίκους Ηρακλείου να προσκομίζεται φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ).

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ 'ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ' ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ένας διαφορετικός επισκέπτης έφτασε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής. Το 1ο Νηπιαγωγείο σύσσωμο μετέφερε στον αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς Γιάννη Κεσκινίδη τον Νικόλα. Ο Νικόλας είναι μια χελώνα καρέτα καρέτα που για τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να μας θυμίζει στις διακοπές μας να είμαστε προσεκτικοί με το περιβάλλον μας. 
 
Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τις χελώνες που αγαπούν τη χώρα μας και στις παραλίες της Ζακύνθου αναπαράγονται. Όπως εξήγησαν τα παιδιά ο Νικόλας πήρε το όνομα του από τον Άγιο Νικόλα που προστατεύει τις θάλασσες και τους ναυτικούς και είναι φτιαγμένος από χαρτί και γυψόγαζα.

Οι μικροί Ηρακλειώτες παρουσίασαν την ιστορία της Καρέτα Καρέτα περιέγραψαν τους κινδύνους που διατρέχει και μοίρασαν αφίσες ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους αυτούς.  
 
 
Ο αντιδήμαρχος συνεχάρη τις νηπιαγωγούς για την πρωτοβουλία τους και για την δημιουργική έκφραση που ενισχύουν στα παιδιά ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά πως η νεολαία του δήμου είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών της διοίκησης. Άλλωστε όπως συχνά έχει αναφέρει και ο δήμαρχος της πόλης δεν είναι τυχαία η επιλογή να υπάρχει στο δήμο αντιδημαρχεία Νεολαίας.


Από το www.iraklio.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΤΡΟ ΓΕΜΤΟ

Με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού έτους αλλά και την αναγόρευση του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρου Γέμτου σε Κοσμήτορα του Ανοιχτού Κύκλου Ακαδημαϊκής Μόρφωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης. 
 
Ο Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, οι αντιδημάρχοι Γιώργος Βλαντής, Μαρία Γαλακτοπούλου, Ηλίας Μοσχονάς, Γιάννης Κεσκινίδης και Δέσποινα Καμπούρη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Πασχάλης Γονατάς, η αντιπρόεδρος Ελισσάβετ Ιουστινιανού καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ανδρέας Μαλάτος υποδέχτηκαν τον κύριο Γέμτο με κάθε επισημότητα και έκαναν σε φιλικό κλίμα ένα απολογισμό των διαλέξεων και μια πρώτη γνωριμία με τους πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν στις διαλέξεις. Την συνάντηση και τον πρύτανη Πέτρο Γέμτο προλόγισε ο δήμαρχος και στη συνέχεια ο καθηγητής Φιλοσοφίας Πέτρο Φαραντάκη να εκφωνήσει επίσημο χαιρετισμό.

 
Ο κύριος Γέμτος χαρακτήρισε την δραστηριότητα του δήμου Ηρακλείου «όαση» στην εποχή που ζούμε και δήλωσε βέβαιος ότι με την συνδρομή του θα μπορέσει να γίνει ένας καλύτερος σχεδιασμός των διαλέξεων της επόμενης χρονιάς. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαντής χαρακτήρισε «βάλσαμο στην ελληνική κοινωνία» την προσπάθεια του δήμου καθώς όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό και πολιτιστικό. Μια προσπάθεια σαν αυτή των ακαδημαϊκών διαλέξεων αποτελεί διέξοδο και έναυσμα για νέο όραμα και νέα προοπτική.»
 

Οι καθηγητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Σάββας Παπαπέτρου (Ψυχολογία), Ηλίας Τεμπέλης (Βυζαντινή Φιλοσοφία), Αθανάσιος Σακελλαριάδης (Φιλοσοφία της Επιστήμης) που ήρθε από τα Ιωάννινα ειδικά για αυτή τη συνάντηση, Δημήτρης Πατσόπουλος (Ιστορία Ελληνικής Επιστήμης) που ήρθε από την Καλαμάτα ειδικά για την συνάντηση, Δημήτρης Καμσαρής (Επικοινωνία) και Χάρης Καραουλάνης (Ψυχανάλυση).Τον Πέτρο Γέμτο συνόδευε στην συνάντηση ο διδάκτωρ Ιστορίας Εκκλησιαστικού Δικαίου Γιώργος Θραψανιώτης που δήλωσε ενθουσιασμένος από την προσπάθεια του δήμου Ηρακλείου Αττικής με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ.
 
Με πολύ προσωπική προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, φρόντισαν να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την διεξαγωγή των διαλέξεων με μετονομασία του προγράμματος, κάνοντας επαφές με το Ελληνικό Κέντρο Πιστοποίησης αλλά και εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας Κ.Ε.Κ. Μάλιστα σε αυτό το σχεδιασμό έχει διαπιστωθεί η ανάγκη ένταξης των διαλέξεων σε νέο πλαίσιο σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αλλά και των προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης.
 

Βρείτε όλες τις πληροφορίες και τα βιογραφικά των καθηγητών που έδωσαν διαλέξεις στην ιστοσελίδα του δήμου.

Από το www.iraklio.gr

ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Η ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑ ΝΤΑΪΝΟΡΑ ΤΣΕΠΑΪΤΙΤΕ


Ένα μήνυμα αισιοδοξίας παρέλαβε την Δεύτερα 06 Ιουνίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος όταν υποδέχτηκε στο γραφείο του, την Νταϊνόρα Τσεπαϊτίτε, μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής,  που του έκανε γνωστό ότι διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO 2011) στην Ταϊβάν.

Η Νταϊνόρα κατάγεται από την Λιθουανία, μένει στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια και τα τελευταία τρία χρόνια είναι μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής. Όπως λέει και η ίδια η σχέση της με την βιολογία ξεκίνησε απρόσμενα. Γιατί, παρόλο που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν το αγαπημένο της μάθημα, η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες την έκανε να την δει με άλλη οπτική. Αφιέρωσε χρόνο, αγάπη και κόπο και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και εξασφάλισε την συμμετοχή της στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO 2011) που φέτος διεξάγεται στην Ταϊβάν.
 
 
Εκτός από τη βιολογία η Νταϊνόρα έχει ασχοληθεί με την κολύμβηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Euroscola» που της εξασφάλισε τη συμμετοχή στην ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα στο Μαθητικό Ευροκοινοβούλιο στο Στρασβούργο το 2009.

Στο γραφείο δημάρχου εκτός από τον Παντελή Βλασσόπουλο την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Muhldorf  Gunther Knoblauch,ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Γιάννης Κεσκινίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Μπάρμπας.
 
 
Ο δήμαρχος συνεχάρη την Νταϊνόρα για την μέχρι τώρα πορεία της, τόνισε ότι η επιτυχία της είναι μια πνοή αισιοδοξίας και δημιουργίας σε μια εποχή γεμάτη από δυσοίωνα μηνύματα. Ο δήμαρχος του Muhldorf  τόνισε το χρέος του δήμου να στηρίξει τη μαθήτρια στις προσπάθειές της ενώ ο αντιδήμαρχος Νεολαίας τόνισε ότι η στήριξη είναι δεδομένη.

Βράβευση της μαθήτριας από το δήμο Ηρακλείου Αττικής θα γίνει στο πλαίσιο του μουσικού μαθητικού φεστιβάλ «Τελευταίο Θρανίο», που διοργανώνει ο δήμος την Πανευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής, Τρίτη 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία ΗΣΑΠ.

Από το www.iraklio.gr

19η - 20η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  19η    
Προς τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε Τακτική  Συνεδρίαση που θα γίνει  στις 7-6-2011 ημέρα ΤΡΙΤΗ   και ώρα 17:30  στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1.Eγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εργασίες Αντιπυρικής – Αντιπλημμυρικής Προστασίας σε παραρεμάτιες περιοχές  του Δήμου» με ΑΜ 51/2008. (εξ’αναβολής από το 17ο Δ.Σ)
2.Επανεξέταση της υπ’αριθμ. 351/21-12-2010 απόφασης.
3.Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου μας για το Διοικητικό Συμβούλιο  του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  20η    
Προς τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε Τακτική  Συνεδρίαση που θα γίνει  στις 7-6-2011 ημέρα ΤΡΙΤΗ   και ώρα 19:00  στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα Ημερήσιας Διάταξης τo εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1.Συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων- κατάθεση προτάσεων σε Πολιτικό και Νομικό επίπεδο για την πορεία της υπόθεσης του κτήματος ΦΙΞ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Από το www.iraklio.gr
Σάββατο, Ιουνίου 04, 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 'ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'

Η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου στις 25/5/2010, στο οποίο κατηγορεί την διοίκηση του δήμου για την κατασκευή σταθμού της ΔΕΗ σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Θράκης. Αμέσως μετά ακολουθεί η απάντηση της δημοτικής αρχής.
 
 
 
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Πλατείας 28ης Οκτωβρίου αρ.3
Τηλ. – fax: 210-2854747
e-mail:
info@arakli.gr
25-5-2011
Δελτίο τύπου
Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε από κατοίκους του Πάνω Ψαλιδιού και διαπιστώσαμε, ότι η ΔΕΗ, μετά από άδεια της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε εργασίες για την κατασκευή υποσταθμού στο παρκάκι της οδού Θράκη. Το θέμα γνωστοποίησε με ερώτηση του στο Δημοτικό Συμβουλίο το μέλος της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» κος Φώτης Οικονόμου, στη συνεδρίαση της 23ης-5-2011, μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγανάκτηση των κατοίκων για τον περιορισμό το χώρου πρασίνου και την κατασκευή σταθμού από μπετόν. Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε, δυστυχώς, ότι δόθηκε η σχετική άδεια από το Δήμο, χωρίς ωστόσο να πάρει κανένα μέτρο για την προστασία της γειτονιάς από τη λειτουργία του υποσταθμού.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, την καταδικάζουμε και ζητάμε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για τη μη λειτουργία του υποσταθμού και την αποκατάσταση του πρασίνου. Ας φροντίσει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο και προς αποκρατικοποίηση ΔΕΗ να ενισχύσει με άλλους τρόπους το δίκτυο της.
 
 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ 2
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ 213 2000100
website:
www.iraklio.gr
e-mail: web@iraklio.gr
 
3/6/2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η έλλειψη μνήμης των συντακτών της ανακοίνωσης (25-5-2011) του γραφείου τύπου της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» μας αναγκάζει να υπενθυμίσουμε, ότι οι εργασίες της Δ.Ε.Η. που πραγματοποιούνται στον κοινόχρηστο χώρο, στην συμβολή των οδών Αυγής, Θράκης και Ηλ. Αποστόλου, εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 7/4/2009, μετά από εισήγηση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου. Την ομόφωνη αυτή απόφαση υπερψήφισαν οι κ.κ. Ν.Μπάμπαλος, Δημ.Τσεκούρας και η κ. Μ. Ζούρου που αποτελούν σήμερα την Δημοτική ομάδα της παραπάνω παράταξης. Επομένως αντί να καταγγέλλουν άδικα την σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ας εξηγήσουν στους κατοίκους του Πάνω Ψαλιδίου για ποιούς λόγους συμφώνησαν στην απόφαση για την κατασκευή υποσταθμού της Δ.Ε.Η. σε βάρος του συγκεκριμμένου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου.
Αν έχουν δε, οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση για τον περιορισμό των συνεπειών είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε και να την συζητήσουμε.

Κ.Ε.Α.Π.Π.Η.Α. - ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Σ.Ο.Χ ΓΙΑ 13 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ 2 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΧΟΡΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κ.Ε.Α.Π.Π.Η.Α.), ύστερα από την υπ’ αριθ. 19/2011 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει 13 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και 2 Δασκάλους χορού, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας ενός (1) μήνα.
Η μοριοποίηση που θα εφαρμοστεί, είναι αυτή που προβλέπεται από το Οργανωτικό Πλαίσιο της Γ.Γ.Α.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑΟι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου και ειδικότητας, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.
2. Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Υπεύθυνη Δήλωση (Ν. 1599/86) ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή και ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.
4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένη (και τις δύο όψεις).
5. Νόμιμα πιστοποιητικά που θα αποδεικνύουν την εντοπιότητα και την κοινωνική κατάσταση των ενδιαφερομένων (για όσους έχουν ιδιαίτερους κοινωνικούς λόγους).
Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα ή επικυρωμένα από τις αρμόδιες αρχές.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Επιχείρησης Δ/νση: Πρασίνου Λόφου 98-100, τηλ: 2102827411 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατά το χρονικό διάστημα 06/06/20111 μέχρι και 10/06/2011.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
Κ.Ε.Α.Π.Π.Η.Α.
ΛΕΖΓΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Από το www.iraklio.gr

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ?

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα φαινόμενα διαρρήξεων και παραβιάσεων ιδιωτικών χώρων στον δήμο μας. Η αστυνόμευση όπως όλοι μας μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι κυριολεκτικά να αλωνίζουν ανενόχλητοι στην περιοχή μας.

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο κρούσμα ακραίας μορφής εγκληματικότητας ανάλογης με αυτή που συνέβει τις προηγούμενες ημέρες στην Λυκόβρυση, αλλά αν δεν παρθούν μέτρα ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις.

Καθημερινά μαθαίνουμε για παραβιάσεις αυτοκινήτων, διαρρήξεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, αλλά δε δίνουμε την δέουσα σημασία όταν το πρόβλημα δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα μας.
Το να απευθυνθούμε σαν πολίτες ή σαν δημότες σε κρατικούς φορείς είναι εύκολο, όχι όμως αποτελεσματικό. Οι γειτονιές δεν είναι ίδιες όπως το παρελθόν, οι κάτοικοι είναι αποξενωμένοι τόσο, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γνωρίζουν ποιοι διαμένουν στην διπλανή πολυκατοικία.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συντονιζόμαστε?
Μήπως αυτό το πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια μας αποτελεί ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε γειτονιές?

Αν γνωρίζουν οι επιτήδειοι ότι κάποιες γειτονιές είναι οργανωμένες αυτό θα τους αποτρέψει να επιχειρήσουν την όποια διάρρηξη ή κλοπή, όταν γνωρίζουν ότι σε κάποια περιοχή οι κάτοικοι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων αλλά υποψιασμένοι και ενδιαφέρονται για τους γείτονες τους εκτός από τον εαυτό τους δεν πρόκειται να εμφανιστούν.

Εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να περιφρουρήσουμε καλύτερα την γειτονιά μας και τα σπίτια μας από τον οποιοδήποτε, αρκεί να δράσουμε με συνεργασία και συντονισμένα.
Όσο αφήνουμε το πρόβλημα να διογκώνεται, τόσο η επίλυση του θα γίνεται πιο δύσκολη, και χαμένοι από αυτό θα βγούμε εμείς.

Σκεφτείτε το,
περιμένουμε τις δικές σας ιδέες.
Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με μεγαλύτερη προσέλευση συνέχιστηκαν την Τετάρτη 25 Μαϊου οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Παντελή Βλασσόπουλου και των Αντιδημάρχων Μαρία Γαλακτοπούλου, Ηλία Μοσχονά, Δέσποινα Καμπούρη, Γιάννη Κεσκινίδη αλλά και του προέδρου της Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργου Οικονομίδη, της αντιπροέδρου Βαρβάρας Τζιατζία αλλά και των προέδρων των ΚΑΠΗ Παρασκευή Κράλλη και Δέσποινα Ασμακλή καθώς και του προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής Γρηγόρη Παπαδάτου και του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Παπαδημητρίου στο κτίριο που συστεγάζονται το 9ο και 10ο δημοτικό σχολείο Αυγής και Ματρόζου στην περιοχή του Ψαλιδίου. 

Όπως προέκυψε από τα θέματα που ανέδειξαν οι δημότες, άμεσης επίλυσης χρήζει το κυκλοφοριακό της περιοχής καθώς οι χρήσεις κτιρίων της περιοχής έχουν καταστρατηγηθεί με την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε κτίσματα που δεν έχουν την αντίστοιχη άδεια, με αποτέλεσμα οι οδικοί άξονες να δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο αλλά και να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης. 

Η δε απουσία πεζοδρομίων και η κακή κατάσταση του οδοστρώματος ήταν ακόμα μια διάσταση της εικόνας που παρουσιάστηκε στη δημοτική αρχή προς επίλυση. Μάλιστα προτάθηκαν αρκετοί δρόμοι που θα ήταν πιο λειτουργικοί εφόσον μονοδρομούνταν αλλά και η εκπόνηση κανονισμού λειτουργίας των πεζόδρομων της περιοχής από το δήμο, καθώς και η δημιουργία περισσότερων πεζόδρομων.

Μια άλλη θεματική που προέκυψε από την συζήτηση ήταν τα θέματα που αφορούν τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τα τμήματα δημιουργικής πασχόλησης των παιδιών του δήμου όπως της ζωγραφικής και της αγγειοπλαστικής. Ως αίτημα των πολιτών αναδείχθηκε η δυνατότητα όλων των δημοτών να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς του δήμου αντί σε ιδιωτικούς αλλά και, με την αναπλαισίοση της αυτοδιοίκησης από τον νόμο του Καλλικράτη, την δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, η συντήρηση των παρόντων και η μεταστέγαση εκείνων που κρίνονται επικίνδυνα κατά τις μαρτυρίες των πολιτών. Παράλληλα εκφράστηκε ανησυχία για τα γήπεδα του τέννις του δήμου αλλά και η ανάγκη λειτουργίας των καλοκαιρινών κάμπ του δήμου. 

Προβληματισμός εκφράστηκε επίσης για την συντήρηση των παιδικών χαρών και την κατά το δυνατό εντατικοποίηση της από το δήμο.

Τέλος όσων αφορά το θέμα της καθαριότητας υπήρξε μια έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με τον καθαρισμό των πεύκων, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των περιττωμάτων τόσο των αδέσποτων όσο και των κατοικίδιων ζώων.

Ελπιδοφόρα ήταν η πρόταση δημότισσας για την συνδρομή και την κινητοποίηση των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προβληματικές που παρουσιάζει αυτή την περίοδο ο δήμος με την εθελοντική συμμετοχή όλων. Δεν έλειψαν μάλιστα και εκείνοι που συνεχάρησαν την δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία της να βγει στις γειτονιές του δήμου να μιλήσει με τους δημότες και υπογράμμισαν τη σημασία της συνέπειας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και την ανάγκη για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τις ημερομηνίες διαβούλευσης.

Οι επερχόμενες ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι την Τετάρτη 01/06/2011 στις 18:30 στο 7ο-14ο Δημοτικό σχολείο, Ν. Καζαντζάκη & Λογοθετίδη και τη Δευτέρα 06/06/2011 στις 19:00 στο 4ο Δημοτικό πάροδος Αλωνείων & Ιακωβίδου.

Από το www.zonews.gr

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...

Προσπάθεια αναθέρμανσης της αδελφοποίησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με το γερμανικό Δήμο του Muhldorf, που είχε μάλλον ατονήσει τα τελευταία χρόνια, κάνει η δημοτική αρχή της ελληνικής πόλης.

Τετραμελής αντιπροσωπεία του γερμανικού Δήμου, που βρίσκεται στη Βαυαρία κοντά στο Μόναχο, θα κάνει επίσημη επίσκεψη στο Ηράκλειο από τις 3 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουνίου. Ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ζητήθηκε η έγκριση δαπάνης ύψους 2.970 ευρώ για τη φιλοξενία των Γερμανών, ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα γίνει και μια ανοιχτή συνάντηση με τους Δημοτικούς Συμβούλους με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για θέματα πολιτισμού και παιδείας. Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από κάποιους Συμβούλους της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για τη χορήγηση του κονδυλίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ρώτησε τη διοίκηση  τι έχει κερδίσει ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια από την αδελφοποίηση με το Muhldorf και αναρωτήθηκε αν πρέπει ο Δήμος να δώσει τα 2970 ευρώ αυτή τη δύσκολη εποχή. Τον περιορισμό της δαπάνης ζήτησε και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος. Αντίθετα πιο θετικός παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Νώντας Σπυρόπουλος που είπε πως πρέπει ο Δήμος να διατηρήσει ένα ανοιχτό παράθυρο και μέσα από στοχευμένες επισκέψεις να “πάρει πράγματα” από το μοντέλο λειτουργίας του γερμανικού δήμου. 

Το ιστορικό και τα οφέλη της αδελφοποίησης
Ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, με αφορμή το ερώτημα του κ. Μπάμπαλου έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την αδελφοποίηση που έγινε επί της δικής του δημαρχίας. Όπως ανέφερε, είχε προηγηθεί έρευνα του Δήμου που έψαξε να βρει την προέλευση των Βαυαρών που ήταν οι πρώτοι  σύγχρονοι οικιστές του Ηρακλείου εγκαθιστάμενοι στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου τον 19ο αιώνα.

Η έρευνα λοιπόν κατέληξε στο Muhldorf  για να ακολουθήσει και η αδελφοποίηση των δύο πόλεων. “Η πλευρά των Γερμανών ήταν πάντα πολύ πιο φιλόξενη και γενναιόδωρη απέναντι μας” σημείωσε ο κ. Μαστοράκος που θύμισε πως μεταξύ άλλων έχουν φιλοξενήσει στην πόλη τους Δημοτικούς Συμβούλουςμ, εκπρόσωπους φορέων, μαθητές σχολείων του Ηρακλείου και μέλη του χορευτικού “Ειρήνη”. Ο  πρώην Δήμαρχος κατέθεσε και πρόταση  για διοργάνωση φεστιβάλ μπύρας σε συνεργασία με τους Βαυαρούς στο Παλαιό Ηράκλειο υπογραμμίζοντας πως στο κτήμα Φιξ βγήκε κάποτε η πρώτη ελληνική μπύρα.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης να αναπτυχθεί μια νέα δυναμική στην αδελφοποίηση μέσα από την ανάληψη δράσεων με επίκεντρο την περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου, όπου ακόμα μένουν οι απόγονοι των Βαυαρών. “Είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο της πόλης και το οποίο μπορούμε να αναδείξουμε” παρατήρησε. Πέραν όμως της ανάδειξης της ιστορίας του Ηρακλείου με την αδελφοποίηση μπορεί ο Δήμος, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται σε αδελφές πόλεις. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ηρακλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να αδελφοποιηθεί και με άλλη ευρωπαϊκή πόλη.  

Από το www.xtypos.gr

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ

Η Πολιτική Κίνηση Ηρακλείου Αττικής εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στην οδό Νεότητος 20 την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

“Πάρτε τους φίλους και τις φίλες σας κι ελάτε στο νέο μας χώρο σε μια συνάντηση με μεζέ, ποτό και μουσική. Φιλοδοξούμε να γίνουν, με τη δική σας συμβολή και συμμετοχή, στέκι συζητήσεων-προβληματισμού, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και φιλικών συναντήσεων. Τα μνημόνια δε θα μας γονατίσουν!

Θα το αποδείξουμε ακόμα μια φορά στη Νεότητος 20 την Παρασκευή 3 Ιούνη, από τις 8 το βράδυ μέχρι αργά..” είναι το κάλεσμα της Πολιτικής Κίνησης.           

21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Την Παρασκευή 3/6/2011 και ώρα 19:00, στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Πρασίνου Λόφου 98-100 (Στάση Γέφυρα), ξεκινά η Πανελλήνια διοργάνωση Γυμναστικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, πρωτοπόρος σε θέματα αθλητισμού, διοργάνωσε πριν 21 χρόνια την « 1η Γυμναστράδα », όπως λεγόταν τότε, με παράλληλη οργάνωση Σεμιναρίων επιμόρφωσης προπονητών Γενικής Γυμναστικής, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να την καθιερώσει σαν τη μαζικότερη μορφή άθλησης στο χώρο της Γυμναστικής.
Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση Μαζικού Αθλητισμού, αφού λαμβάνουν μέρος φορείς από όλη την Ελλάδα, (Σωματεία, Σχολεία, Κ.Α.Π.Η., ομάδες Δήμων, Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες κ.λ.π.), στα προγράμματα των οποίων λαμβάνουν μέρος πάνω από 2000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 4 έως 90 ετών.

Η διάρκειά του είναι τριήμερη 3-4-5 Ιουνίου 2011, με ώρα έναρξης 19:00, για όλες τις ημέρες διεξαγωγής.
 
Πληροφορίες:
Καρυάμη Λέττα- Χριστοφίδου Μαρίζα
Τηλ.& Fax: 2102832049-2840370

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 'ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ'


Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Εργοθεραπεία», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαίου 2011, από 09.30 ως 18.30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο  Δήμου Ηρακλείου Αττικής “Ηλέκτρα Αποστόλου”.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κύριος Παντελής Βλασσόπουλος στο χαιρετισμό του κατά την  έναρξη της ημερίδας, «ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει σε άμεση προτεραιότητα την στήριξη και την ενίσχυση των ατόμων με ειδικές ανάγκες,  των οικογενειών τους, και των Σωματείων Α.με.Α, της περιοχής μας. Στους στόχους μας περιλαμβάνονται  η ανάπτυξη δράσεων  για την  έλλειψη προκαταλήψεων  και στερεοτύπων,  εις βάρος των ατόμων με αναπηρίες  και των οικογενειών τους….» . 
 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Mαιευτήρας-Γυναικολόγος κυρία Δέσποινα Καμπούρη, η οποία ήταν και συντονίστρια του Α΄ Μέρους της Ημερίδας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, χαρακτηριστικά είπε «… εκφράζω τη χαρά μου , για την ευκαιρία που έχω, να είμαι  κι εγώ μέρος αυτής της εκδήλωσης. Γιατί βρίσκομαι εδώ όχι μόνο σαν εκπρόσωπος της πολιτείας και λειτουργός της υγείας, αλλά και σαν ενεργός πολίτης, ευαισθητοποιημένος απέναντι στα προβλήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας. Και ο αυτισμός είναι ένα πρόβλημα που αφορά πολύ περισσότερες οικογένειες από όσες θα περίμενε κάποιος, που δεν έχει σκύψει πάνω στο ζήτημα…».

Στόχος της  ημερίδας ήταν, όπως επισήμανε η Γεν . Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και υπεύθυνη του Κέντρου Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου, κυρία Μαίρη Καραμπέτσου «.. να αποτελέσει τον “συμβολικό χώρο” όπου θεραπευτές και γονείς θα μπορέσουν, από κοινού, να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη των νέων επιστημονικών δεδομένων και ιδιαίτερα της εργοθεραπευτικής παρέμβασης, στο τεράστιο αυτό κεφάλαιο, που είναι οι Διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος, υποστηρίζοντας συγχρόνως την παροχή υπηρεσιών και την ανάπτυξη προγραμμάτων , που αποτελούν, ίσως, το μοναδικό μέσο αξιοποίησης των δυνατοτήτων του κάθε ανθρώπου, εξασφαλίζοντας μία ισότιμη και αξιοπρεπή θέση στην κοινωνία μας».
 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (Σ.Ε.Ε.) κυρία Κυριακή Κεραμιώτου στον χαιρετισμό της σημείωσε ότι «..ένας από τους σκοπούς του Σ.Ε.Ε. είναι η συνεχής ανύψωση του επιπέδου της ειδικότητας της Εργοθεραπείας στη χώρα μας, με την προώθηση της έρευνας, της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και γενικότερα της επιστημονικής δραστηριότητας των μελών του με την οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και πάσης φύσεως επιστημονικών συναντήσεων…».
Διακεκριμένοι Έλληνες, διεθνούς κύρους προσκεκλημένοι ομιλητές όπως οι : κ.κ. Φρανσίς Κωνσταντίνος, MD, PhD, Παιδοψυχίατρος,
Παπαβασιλείου Αντιγόνη, Παιδονευρολόγος, Σιαπέρας Παναγιώτης, Msc, PhD, Εργοθεραπευτής-Ψυχολόγος, Παπαγεωργίου Βάγια, MD, Med, Παιδοψυχίατρος,  Μάγκλαρη Ελίζα,MS, L/OTR, BCP,Board παιδιατρική εργοθεραπεύτρια, Σαμψωνίδου Άννα, M.A., O.T.R., Εργοθεραπεύτρια, Βέγγου Σωτηρία , M.Res., Εργοθεραπεύτρια
Καλπογιάννη Ελίντα, MSc, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, Ευαγγελίου Μαριάννα,  Θεραπεύτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, T.L.P.C.P., Γκοράκη Βικτωρία, ΜΑ, Εργοθεραπεύτρια, Ιωάννου Λαμπρινή, Ψυχολόγος, Καγκιλέρης Παναγιώτης, Εργοθεραπευτής, κατέθεσαν  την εμπειρία τους, στους σύνεδρους προσφέροντας «ουσιαστική γνώση», μεθοδολογία και εργαλεία, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών.
 
 Την ημερίδα  παρακολούθησαν  εργοθεραπευτές (επαγγελματίες-φοιτητές), παιδαγωγοί από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία Ηρακλείου,  θεραπευτές του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου, επαγγελματίες υγείας καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου και του ευρύτερου τομέα, γονείς, τοπικοί παράγοντες, κάτοικοι του Ηρακλείου…
Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργος Φαρμάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Μοσχονάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ.Πασχάλης Γονατάς,  και η Αντιπρόεδρος κ.Ελισάβετ Ιουστινιανού, η Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας κ.Βαρβάρα Τζιατζιά, η δημοτική σύμβουλος κ.Μαριάννα Ζούρου,  η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κ.Βασιλική Μπλέκα , η ηθοποιός κ. Μαίρη Ιγγλέση, ο Προιστάμενος του  τμήματος Εργοθεραπείας, ΤΕΙ Αθήνας, κ.Γιάννης Πολίτης η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Βάσω Λεοντάρη, ο Δ/ντής του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Θανάσης Μπούρας, το Μέλος του Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων κ. Βασίλης Στέφας, η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. κ. Κάσση και η Αντιπρόεδρος κ. Παπαγεωργίου, τα Μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε,
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Εργoθεραπευτών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του Κέντρου Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής , με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Πρόσφατο πρωτότυπο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υγείας των τέκνων (από Δημόσιο Νοσοκομείο, ΙΚΑ, ΠΙΚΠΑ, ή ιδιώτη Παιδίατρο).
3. Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τρέχοντος ή προηγούμενου οικονομικού έτους.
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας και Παραστατικό ( ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ).
5. Βεβαιώσεις εργασίας γονέων με τις μηνιαίες αποδοχές τους.
6. Σε περίπτωση αλλοδαπών άδεια παραμονής και εργασίας.
Τα αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών πρέπει να είναι όσα και τα παιδιά.
Τα νήπια πρέπει να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών (την ημέρα υποβολής
των δικαιολογητικών) και να αυτοεξυπηρετούνται, σύμφωνα με τον Κανονισμό
Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
1. Μονογονεϊκές οικογένειες και ορφανά παιδιά, Δωρεάν.
2. Πολύτεκνες οικογένειες – άνω των τριών παιδιών ΔΩΡΕΑΝ.
3. Οικογένειες σε διάσταση – διαζύγιο με απόφαση δικαστηρίου- πληρώνουν το 50% του ποσού που τους αναλογεί.
4. Οικογένειες στις οποίες υπάρχει αναπηρία γονέων ή άλλων τέκνων πάνω από 50%, πληρώνουν το 50% του ποσού που τους αναλογεί.
5. Τα παιδιά των υπαλλήλων του Ν.Π. και τα παιδιά του προσωπικού του
Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων πληρώνουν το 50% του ποσού που τους αναλογεί.
6. Όταν είναι γραμμένα τρία παιδιά από την ίδια οικογένεια, το 1ο παιδί πληρώνει το 100% του ποσού που του αναλογεί, το 2ο παιδί πληρώνει το 50% του 1ου και το 3ο παιδί φιλοξενείται ΔΩΡΕΑΝ.
7. Όταν συντρέχουν δύο απαλλαγές , ισχύει η ευνοϊκότερη.
8. Όταν ο ένας από τους γονείς ΔΕΝ εργάζεται, η αίτηση περνάει σε τελευταία επιλογή.

ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΔΟΥ ΧΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ : ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ 2 ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 20/5 ΕΩΣ 15/6

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Στ. Καραγιώργη 2

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κ. Γεωργία Σταματάκη 2132000163
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ κ. Άννα Δαμιανίδου 2132000156
 
Α΄ ΒΡΕΦΙΚΟ τμήμα Χρ. Βασιλείου 210 2818802 κ. Μαρία Αλποχωρίτη
Β΄ ΝΗΠΙΑΚΟ τμήμα Χρ. Βασιλείου 210 2856269 κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος
Γ΄ ΝΗΠΙΑΚΟ τμήμα Χρ. Βασιλείου 210 2811050 κ. Μαρία Γκιόκα
Δ΄ ΝΗΠΙΑΚΟ τμήμα Σωκράτους 18 210 2827600 κ. Σπυριδούλα Κουτσοκώστα
Ε΄ ΝΗΠΙΑΚΟ τμήμα Ναρκίσσων 10 210 2821920 κ. Ευαγγελία Αληπασά
ΣΤ΄ ΝΗΠΙΑΚΟ τμήμα Χρ. Βασιλείου 210 2818801 κ. Εμμανουέλλα Βλαστού
 
ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΣΟ
1. έως 12.000 ευρώ
ΔΩΡΕΑΝ
2. από 12.000 έως 16.000 ευρώ 45,00 ευρώ
3. από 16.000 έως 22.000 ευρώ 65,00 ευρώ
4. από 22.000 έως 26.000 ευρώ
75,00 ευρώ
5. από 26.000 έως 32.000 ευρώ 100,00 ευρώ
6. από 32.000 έως 40.000 ευρώ
130,00 ευρώ
7. από 40.000 έως 60.000 ευρώ
170,00 ευρώ
8. από 60.000 έως 100.000 ευρώ
210,00 ευρώ
 

B' ΚΑΠΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6/2011 7.00 μμ
Συμμετοχή της ομάδας  Γυμναστικής των ΚΑΠΗ του Δήμου μας στο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής «ΓΥΜΝΑΣΤΡΑΔΑ» Η Γυμναστράδα διοργανώνεται από τον Δήμο σε τρεις  συνεχόμενες ημέρες (3,4 και 5 Ιουνίου 2011) στο ανοικτό γήπεδο στην Πρασίνου Λόφου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6/2011
Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής  (Στ. Καραγιώργη 2) Οι γυναίκες-μέλη του Β’ ΚΑΠΗ θα προσφέρουν εδέσματα για τους αιμοδότες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6/2011
Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» σε σκηνοθεσία Βάσως Παπαθεοδώρου-Μπελίτση. Την παράσταση διοργανώνει η «Θεατρική Σκηνή» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος) Η μεταφόρα των μελών θα γίνει με πούλμαν.
Ώρα αναχώρησης από το ΚΑΠΗ 5.00μμ και ώρα  έναρξης της παράστασης 6.00μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6/2011  10.00 πμ
Αγωγή Υγείας από την επισκέπτρια Υγείας του ΚΑΠΗ με θέμα: «Μέτρα για τον καύσωνα –Θερμοπληξία» 
                                          
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2011
Ημερήσια εκδρομή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Συμμετοχή 7,50 ευρω. Αναχώρηση στις 8.00 πμ Εγγραφές από την Δευτέρα 13/6/2011 (απαραιτήτως με την κάρτα μέλους του ΚΑΠΗ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ                                          
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6/11 10.00 πμ  
Ομάδα ψυχαγωγικών & επιμορφωτικών εκδηλώσεων
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6/11 11.00 πμ    
Ομάδα  εθελοντών & αλληλοβοήθειας.
 
ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ-ΧΟΡΟΥ
Δευτέρα & Τετάρτη 10.30πμ – 12.00μμ

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣκάθε Τρίτη 6.00 -7.00 μμ 

ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣΚάθε Τετάρτη 12.30μμ – 14.30μμ

Τελευταία σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εφημερεύοντα

Σαν σήμερα

- Copyright © ΗΡΑΚΛΕΙΟ NEWS -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -