ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...

Συνεργασία είχαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, και Ηρακλείου Αττικής κ. Παντελής Βλασσόπουλος, στο Δημαρχείο του Ηρακλείου την Παρασκευή με αντικείμενο την από κοινού χρήση του οικοπέδου της ΚΕΔ που βρίσκεται στα όρια των δύο δήμων μεταξύ Αττικής Οδού και Λεωφόρου Κύμης.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω οικόπεδο την προηγούμενη δημοτική περίοδο δίχασε τους δύο δήμους, καθώς ο τότε Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος διεκδίκησε τη χρήση τμήματος του χώρου ως δημοτικού γκαράζ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Πατούλη.
Στη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών της Διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου, εξετάστηκε εκτενώς το θέμα της από κοινού αξιοποίησης του οικοπέδου της ΚΕΔ που ανήκει διοικητικά κατά το ήμισυ στο Δήμο Ηρακλείου και κατά το ήμισυ στο Δήμο Αμαρουσίου, ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της τροποποίησης των διοικητικών ορίων θέτοντας τη Λεωφ. Κύμης ως διοικητικό όριο.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων τους προκειμένου να γίνει αποτύπωση του οικοπέδου και διερεύνηση εάν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου εφόσον οι διαστάσεις το επιτρέπουν με από κοινού χρήση των δύο δήμων.

Γιώργος Πατούλης: “Θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε τον χώρο”Για το θέμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βούλησή μας είναι ο χώρος αυτός που βρίσκεται στα όρια των Δήμων μας και, εδώ και χρόνια, αποτελεί έναν μπαζότοπο, επιτέλους να αλλάξει όψη. Μέσα από την αναζήτηση πόρων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε αυτόν το χώρο, να προχωρήσουμε σε έργα ανάπλασης και ανάπτυξης κοινόχρηστων και από τους δύο δήμους χώρων άθλησης».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, κ. Γιώργος Βλαντής, ο οποίος και υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντική η συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους Αμαρουσίου και Ηρακλείου καθώς ο συνδυασμός δυνάμεων ισχυροποιεί την ισχύ της διεκδίκησης και τις δυνατότητες επίλυσης», ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Μπούκης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, κ. Κώστας Μήνας.
Με την ευκαιρία της συνεργασίας τους ο κ. Βλασσόπουλος, ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Πατούλη, για το σύστημα ηλεκτρονικής διοίκησης που έχει ολοκληρώσει ο Δήμος από τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας ήδη καταγράψει 1642 τηλεφωνικά αιτήματα δημοτών στη γραμμή 15277.

Από το www.xtypos.gr