ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Περιφερειακός Διευθυντής ΠΕ & ΔΕ Αττικής με το αριθ. Πρωτ. 10840/11/9/2013 έγγραφό του ΚΑΙ επικαλούμενος την Υπουργική Απόφαση 125334/Γ1/09-09-2013, με θέμα «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία» καλεί τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής να προβούν άμεσα και κατά σειρά στις εξής ενέργειες:

α) Να στελεχώσουν με το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού των εκπαιδευτικών ΠΕ70 τις τάξεις του Πρωινού Προγράμματος, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται μόνο έναν ΠΕ70 για το Ολοήμερο πρόγραμμα των μη ΕΑΕΠ και κανένα ΠΕ70 για το Ολοήμερο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ.

β) Να δηλώσουν εντός της ημέρας στις οικείες Δ/νσεις Π.Ε. τα λειτουργικά κενά ή πλεονάσματα (αριθμητικά) σε ΠΕ70, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια α.

Το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή:

• Αναφέρεται λανθασμένα σε Υ.Α., γιατί η με αριθ. Πρωτ. 125334/Γ1/9-9-2013 είναι εγκύκλιος και δεν μπορεί να τροποποιήσει προϋπάρχουσα Υπουργική Απόφαση του 2006.

• Καταργεί στην ουσία τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ, γιατί αυτά όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία λειτουργούν με Υπεύθυνο δάσκαλο 10 ώρες την εβδομάδα και συμπληρώνεται το πρόγραμμα με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Σήμερα που δεν έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία ΕΑΕΠ εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων,στην ουσία αναστέλεται η λειτουργία τους.

• Καταργεί τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία παλαιού τύπου , στα οποία «αφήνει» έναν δάσκαλο χωρίς κανέναν άλλο εκπαιδευτικό ειδικοτήτων. Δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει μόνο 1 τμήμα 25 μαθητών.

Το ολοήμερο σχολείο αποτελούσε και αποτελεί ανάγκη της κάθε οικογένειας και γι’ αυτό το λόγο στηρίξαμε τον θεσμό από την αρχή με θυσίες –ακόμα και οικονομικές— παραβλέποντας την ελλιπή λειτουργία του.

Την ώρα λοιπόν που εμείς προσδοκούσαμε την ουσιαστική του λειτουργία του, με κατάλληλους χώρους για την ξεκούραση, το παιχνίδι των μαθητών, την σίτιση με μαγειρεία, τραπεζαρίες, τραπεζοκόμους και προσωπικό καθαριότητας, εσείς προχωράτε ουσιαστικά στην κατάργηση του.

Ως εδώ και μη παρέκει !!!
Η εξουσία όταν γίνεται αυθαιρεσία φέρνει αντιδράσεις και θα μας βρείτε απέναντι σας.

Απαιτούμε

1.Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου

2.Την ουσιαστική λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου

3.Την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών.

Ως γονείς δεν θα παραμείνουμε παθητικοί παρατηρητές του «εγκλήματος» που συντελείται για το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Σχολείου και του Ολοημέρου με κάθε τρόπο…

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας
Βασίλης Στέφας                       Μάνος Χρυσός