ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Στη μείωση των συντελεστών καθαριότητας και φωτισμού (ανταποδοτικά τέλη) για το 2014 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής στη συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Τρίτης 5 Νοεμβρίου.

Το ποσοστό της μείωσης είναι 5% και έτσι ο συντελεστής για οικίες και διαμερίσματα διαμορφώνεται στο 1,62 ευρώ το τετραγωνικό μέτρα από 1,71 ευρώ και για καταστήματα-επαγγελματικούς χώρους στα 4,84 ευρώ το τετραγωνικό από 5,10 ευρώ.

Επίσης, μειώσεις είχαμε για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης και τα περίπτερα, ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές έμειναν σταθεροί. Αξίζει να αναφερθεί ακόμα πως οι απαλλαγές ευπαθών ομάδων όπως ανάπηροι, ανασφάλιστοι και πολύτεκνες οικογένειες επεκτάθηκαν σε όλους τους κατοίκους και όχι μόνο στους δημότες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, αν και θεώρησε θετική τη μείωση, ζήτησε να πέσουν ακόμα περισσότερο οι συντελεστές δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας με τη δημιοτική αρχή να απαντάει πως τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου δεν επιτρέπουν άλλες ελαφρύνσεις-μειώσεις.

Οι προτάσεις της διοίκησης ψηφίστηκαν με οριακή πλειοψηφία (σ.σ. έχει απωλέσει την πλειοψηφία στο Συμβούλιο) και χρειάστηκε η θετική ψήφος του κ. Γιώργου Παπαδημητρίου, που είχε ψηφίσει θετικά και πέρσι, για να περάσουν από το Σώμα.

Από το http://syneidisi.com