ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ένα πολυπόθητο έργο για την εκπαίδευση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αλλά και του Βόρειου Τομέα της Αττικής γενικότερα παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής στην οδό Σαντορίνης. Το έργο κατασκεύασε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων μέσω ΕΣΠΑ και παραδόθηκε προς χρήση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για ένα έργο που, όπως έχει καταγράψει και η εφημερίδα μας σε επανειλημμένα ρεπορτάζ, υπήρχε στις καλένδες εδώ και πολλά χρόνια αλλά λόγω εμποδίων στην χρηματοδότηση η έναρξη του καθυστέρησε σημαντικά. Και αναμενόταν με αγωνία από δεκάδες οικογένειες αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου το οποίο ασφυκτιούσε συστεγαζόμενο μέχρι σήμερα με άλλα δυο δημοτικά σχολεία στο συγκρότημα της οδού Καζαντζάκη.

Ειδικότερα το κτίριο βρίσκεται σε μια μεγάλη έκταση στην περιοχή του Ψαλίδιου, με σύγχρονο σχεδιασμό, υπερσύγχρονα συστήματα εξυπηρέτησης των αναγκών των μαθητών του ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου η υπέργεια επιφάνεια του νέου κτίριου είναι 3500 τετραγωνικά μέτρα και 1900 τετραγωνικά μέτρα υπόγεια έκταση. Η πρόβλεψη είναι για ειδικό δημοτικό σχολείο 50 μαθητών και ειδικό νηπιαγωγείο 10 μαθητών με προοπτική υποδοχής επιπλέον μαθητών από όμορους δήμους του Βόρειου Τομέα. Με καινοτόμες ενεργειακές εφαρμογές όπως φωτοβολταϊκούς συσσωρευτές, αποτελεί ένα πραγματικό ένα στολίδι για την ειδική εκπαίδευση όχι μόνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αλλά και της Ελλάδας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 7.500.00 ευρώ περίπου. «Μέσα στην απαισιοδοξία και την κατήφεια της κρίσης η δημιουργία μιας τέτοιας σχολικής μονάδας αποτελεί πραγματικά ένα ελπιδοφόρο, αισιόδοξο, δημιουργικό φως» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος

Την παραλαβή του νέου σχολικού κτιρίου του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου έκαναν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλαντής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπούκης και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Πασχάλης Γονατάς. Παρών στην παράδοση ο Αναπληρωτής προϊστάμενος διεύθυνσης εκπαίδευσης Β' Αθήνας κ. Αριστοτέλης Νάτσης, ο διευθυντής του ειδικού σχολείου κ. Θανάσης Μπούρας, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Παρασκευάς Βεντήρης και οι κατασκευαστές και μηχανικοί που υλοποίησαν το έργο μέσω ΕΣΠΑ.

Από www.xtypos.gr