ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙ ΕΡΓΩΝ & ΕΚΛΟΓΩΝ

Με μία ανακοίνωση, μνημείο μικροπολιτικής προσέγγισης που μοιάζει βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές περιόδους λαϊκισμού αλλά παράλληλα υποδεικνύει και μια παντελή άγνοια βασικών θεμάτων του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος εγκαλεί την διοίκηση για εκτέλεση έργων που έχουν δήθεν προεκλογική σκόπευση γιατί εκτελούνται σε περίοδο κοντά στο χρόνο έναρξης των εκλογών. Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα εκτέλεσης των έργων του Δήμου μας υλοποιείται με μια σειρά που εξαρτάται αρχικά από την περαίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και κατόπιν από το πότε το επιτρέπουν οι συνθήκες (δυνατότητα χρηματοδότησης, καιρός κλπ). Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει και όπως και ο ίδιος σίγουρα γνωρίζει τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας αυτής της διοίκησης τα εκτελεσθέντα έργα ήταν ελάχιστα καθώς όλα τα διατιθέμενα χρήματα για έργα δαπανήθηκαν υποχρεωτικά για εξόφληση οφειλών έργων περασμένων περιόδων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε έγκριση να ξεκινήσει κανένα νέο. Στην ουσία τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμος άρχισε να εκτελεί από το 2013 και μετά.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, εκτελείται η πρώτη φάση της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων δρόμων του Δήμου μας, προϋπολογισμού 470.000,00 €, με ίδια χρηματοδότηση. Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση δρόμων περίπου 3 χιλιομέτρων. Φυσικά οι ανάγκες της πόλης μας είναι πολλαπλάσιες του εκτελούμενου έργου αλλά αυτά επιτρέπουν οι οικονομικές μας δυνατότητες. Η επιλογή των δρόμων γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία με βάση την κατάσταση και την σπουδαιότητα τους και φυσικά το έργο θα συνεχισθεί και μετά τις εκλογές και θα ολοκληρωθεί το 2015.

Παράλληλα εδώ και 4 μήνες περίπου έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η εργολαβία επισκευών σε σχολεία της πόλης μας, προϋπολογισμού 400.000,00 €, που θα υλοποιηθεί σε δύο χρόνια περίπου με ίδιους πόρους.

Επίσης άρχισε και η εργολαβία αποκατάστασης φθαρμένων πεζοδρομίων, που εκτελεί η ΚΕΑΕΔΗΑ, σε διάφορα σημεία της πόλης προϋπολογισμού 55.000,00€ με ίδιους πόρους.

Σε εξέλιξη είναι και το έργο κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων στα Ηπειρώτικα, προϋπολογισμού 1.620.000,00 €, που εκτελείται με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Ακόμα έχουν αναγγελθεί για τον μήνα Απρίλιο οι δημοπρασίες για τα παρακάτω έργα:

α) Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο κτήμα Δανιγγέλη, προϋπολογισμού 2.760.000,00 €, με πόρους από το ΕΣΠΑ.

β) Προμήθεια- εγκατάσταση πυροσβεστικού συστήματος στο γήπεδο ποδοσφαίρου επί της οδού Πρασίνου Λόφου, προϋπολογισμού 35.000,00 €, με ίδιους πόρους.

γ) Το δεύτερο υποέργο του προγράμματος “Εξοικονομώ” που αφορά στην εγκατάσταση λαμπτήρων μικρής ενεργειακής κατανάλωσης σε δρόμους της πόλη μας, προϋπολογισμού 142.000,00 € , με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Και φυσικά υπάρχει και συνέχεια με τα υπόλοιπα έργα του τεχνικού προγράμματος του 2014.

Θα θέλαμε ειλικρινά να καλέσουμε τον κ. Μπάμπαλο να μας ενημερώσει αν μας... επιτρέπει να συνεχίσουμε με όλα αυτά τα έργα ή να αναστείλουμε την εκτέλεσή τους λόγω εκλογών.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κ. Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου !!!

Το γραφείο τύπου του δήμου

Από www.zonews.gr