ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚ¨ΟΤΗΤΑΣ...

Περιοδεία στις υπηρεσίες και τους εργασιακούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε ο νέος Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος, συνοδευόμενος από συνεργάτες και στελέχη της παράταξης την Πέμπτη 29 Μαΐου και την Παρασκευή 30 Μαΐου.

Ξημερώματα Πέμπτης ο κ. Μπάμπαλος και κλιμάκιο της παράταξης βρέθηκε στο χώρο των συνεργείων καθαριότητας όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα της υπηρεσίας ενώ τους εξήγησε τις προτεραιότητες του αναφορικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης και τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους. Ακολούθησαν την ίδια ημέρα επισκέψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και άλλες δημοτικές υπηρεσίες.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Μπάμπαλος μετέβη στο Δημαρχείο όπου και συναντήθηκε αρχικά με τον απερχόμενο Δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο. Στη συνάντηση ο νέος Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει πλήρη ενημέρωση του ιδίου και των συνεργατών του για κάθε πτυχή της λειτουργίας του Δήμου. Ζήτησε ακόμα να του παραχωρηθεί ένα γραφείο στο δημαρχείο, ώστε να υπάρχει μια καθημερινή παρουσία της νέας δημοτικής αρχής χωρίς, όπως διαβεβαίωσε, αυτό να σημαίνει πως θα εμπλακεί σε θέματα διοίκησης μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει επίσημα.

Ο κ. Βλασσόπουλος προθυμοποιήθηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο του νέου Δημάρχου και συμφώνησε να δοθεί γραφείο διευκολύνοντας τη νέα Δημοτική Αρχή.


Ξεκάθαρα μηνύματα για τη φιλοσοφία της διοίκησης
Στη συνέχεια ο κ. Μπάμπαλος μαζί με τους συνεργάτες του περιόδευσαν στα γραφεία και τις υπηρεσίες των τριών ορόφων του Δημαρχείου αλλά και στους χώρους του (πρώτου) υπογείου χαιρετώντας και συζητώντας με τους εργαζόμενους. Ο νέος Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως η νέα διοίκηση θα είναι στο πλάι των εργαζομένων και θα εργαστούν μαζί με κοινό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά ζήτησε και από αυτούς να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. “Μια νέα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει και εξαιρετική συνεργασία με τους εργαζόμενους γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάμε το δήμο ένα βήμα μπροστά και να τον κάνουμε αντάξιο των απαιτήσεων των δημοτών. Θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό και είμαι σίγουρος ότι θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό. Γιατί ό,τι καλό γίνει στην πόλη δεν θα προέρχεται μόνο από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή αλλά από όλους εσάς.....Θα σεβαστούμε εργασιακά δικαιώματα και προσωπικότητες του καθενός. Θέλουμε εργαζόμενους αξιοπρεπείς, ασφαλείς που δεν θα ξεχνούν όμως τις υποχρεώσεις τους” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μπάμπαλος είπε πως δεν τον νοιάζει ποιες είναι παρέες ή οι παραταξιακές προτιμήσεις των εργαζομένων και διαβεβαίωσε πως όλοι θα κριθούν βάσει της παραγωγικότητας και αποδοτικότητα τους. Προανήγγειλε δε αλλαγές σε υπηρεσίες “όχι ανάλογα με φιλίες” αλλά έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση του προσωπικού και της παρουσίας τους.

Τέλος διαβεβαίωσε πως ο ίδιος θα φροντίζει να φροντίζει να δίνει το παρών, στο μέτρο του δυνατού, καθημερινά στις υπηρεσίες και να συζητάει με τους εργαζόμενους ενώ οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές αλλά όχι για καταγγελίες εργαζομένων εις βάρος συναδέλφων τους, “Αυτά θα γίνονται υπηρεσιακά” ξεκαθάρισε.

Από το www.syneidisi.com/