ΑΥΤΗ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ?

Οκτώβριος 2010

“Νοικοκύρεμα και σωστή διαχείριση των οικονομικών”
Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που τέθηκαν στον κ. Μπάμπαλο αφορούσε την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και πως σκοπεύει ο ίδιος να την αντιμετωπίσει. Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Δήμο να χρωστάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ προς όλες τις κατευθύνσεις.

“Δεν θα κατεβάσουμε ρολά. Θα κόψουμε από την πρώτην ημέρα κάθε περιττή και άσκοπη δαπάνη, κάθε ευρώ που πηγαίνει στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία. Θα κάνουμε οικονομία πηγαίνοντας κωδικό κωδικό και με στοχευμένες κινήσεις. Θα υπάρχει νοικοκύρεμα και σωστή διαχείριση” είπε ο κ. Μπάμπαλος που τόνισε πως θα καταργηθούν οι αποζημιώσεις των Προέδρων των Νομικών Προσώπων. Δεν μπορούν να πληρώνονται οι Πρόεδροι και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι” είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, τόνισε ότι θα γίνει αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων κάτι που μειώσει την ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση κατά 750.000 ευρώ. “Θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε αυτά τα χρήματα για κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητισμό ή και την αποπληρωμή παλαιών οφειλών” σημείωσε ο κ. Μπάμπαλος.

Ερωτηθείς από δημότη για το αν προτίθεται να αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη η απάντηση του κ. Μπάμπαλου ήταν αν μη τι άλλο ειλικρινής. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε πως δεν θα τα αυξήσει το 2011 ενώ απέφυγε να δεσμευτεί για ολόκληρη την τετραετία. “Όταν παραλαμβάνουμε έναν Δήμο για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πόσα ακριβώς χρωστάει θα ήταν άδικο να δεσμευτούμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε” δήλωσε.