ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


Την απόφαση να μην καταβάλλεται μισθός στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έπειτα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του κ. Νίκου Μπάμπαλου. Το κόψιμο των σχετικών αμοιβών ήταν άλλωστε μια εξαγγελία της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” από την προηγούμενη δημοτική περίοδο όπως θύμισε ο κ. Μπάμπαλος στην τοποθέτησή του. Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης, την περσινή χρονιά δόθηκε συνολικά ως έξοδα παράστασης στους διοικούντες των σχολικών επιτροπών το ποσό των 50.000 ευρώ. Αυτό το ποσό, όπως δεσμεύτηκαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των σχολείων της πόλης. “Τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων έχουν μειωθεί πάρα πολύ και προσπαθούμε όσο μπορούμε να τα ενισχύσουμε για αυτό και καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση” τόνισε η κα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Η στάση της αντιπολίτευσης

Την απόφαση για την καταβολή των αμοιβών στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών την προηγούμενη δημοτική περίοδο υπερασπίστηκε ο τέως Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι Πρόεδροι είναι στο πόδι επί 24ωρου βάσης για τις ανάγκες των σχολείων και συμπληρώνοντας πως τα χρήματα που δίνονται καλύπτουν ουσιαστικά προσωπικά έξοδα όπως για τις μετακινήσεις τους.

Η πρόταση της διοίκησης αντιμετωπίστηκε σε γενικές γραμμές με δυσπιστία από την πλευρά των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. “Γιατί μόνοι οι Σχολικές Επιτροπές και όχι όλα τα Νομικά Πρόσωπα;” αναρωτήθηκε ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης που διευκρίνισε πάντως πως και ο ίδιος είναι υπέρ της κατάργησης των αμοιβών. Για λαϊκισμό έκανε λόγο η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου που υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι οι αμοιβές των αιρετών αλλά το κόψιμο των κρατικών επιχορηγήσεων. Στη μείωση κατά 60% της κρατικής χρηματοδότησης προς τα σχολεία στάθηκε και ο κ. Βασίλης Λυκούρας.

Τι απάντησε ο Δήμαρχος

“Εμείς είχαμε πει πως θα καταργούσαμε κάθε έμμισθη θέση που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δημοτική περίοδο” απάντησε ο Δήμαρχος που πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατό να καταργηθούν όλες οι αμοιβές των αιρετών, καθώς θα τεθεί θέμα επιβίωσης για κάποιους. “Καλή διαχείριση δεν έχει σχέση με αμειβόμενη θέση. Διεκδικούμε περισσότερα κονδύλια για τα σχολεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση” συμπλήρωσε. Στην ψηφοφορία επί του θέματος την εισήγηση ψήφισε η πλειοψηφία του Σώματος.

Από www.xtypos.gr

Να θυμίσουμε ότι η δέσμευση του συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη αναφερόταν στους προέδρους όλων των νομικών προσώπων και όχι μόνο των σχολικών επιτροπών τον Οκτώβριο του 2010. Δείτε το σχετικό link