ΠΝΟΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 94FM

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το ΔΣ του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου, με πλειοψηφία 5 έναντι 4 κατήγγειλε τις συμβάσεις εργασίας πέντε εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Με την ανακοίνωση της η διοίκηση, με περιττό θράσος, μιλάει για «συνέπεια» απέναντι στους πολίτες και θριαμβολογεί για την αυταρχικότητα που επιδεικνύει από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της .

Μια αυταρχικότητα που την βιώνουμε στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων που η αρχή του ενός ανδρός αποφασίζει και διατάσσει για τα πάντα.

Η συνέπεια δε της διοίκησης είναι τόσο μεγάλη που ενώ ο κος Δήμαρχος δεσμεύεται δημόσια ότι το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού θα συζητηθεί συνολικά στο δημοτικό συμβούλιο, για μια ακόμα φορά αποσπασματικά «απεφάσισε και διέταξε», χρησιμοποιώντας την «έμμισθη αρχή» του ραδιοφωνικού σταθμού να προβεί σε απολύσεις, αιφνιδιάζοντας για μια ακόμα φορά τους πάντες, και αποφεύγοντας έτσι τον δημόσιο διάλογο, όπως εξάλλου συνηθίζει, στο κορυφαίο όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα πλέον δεν εντοπίζεται στους πέντε απολυμένους μόνο αλλά είναι θέμα θεσμικό είναι θέμα της ίδιας της δημοκρατίας, που οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε.

Εκφράζουμε απερίφραστα την λύπη μας για την κατάντια του Δήμου μας , που πάντα αποτελούσε θεσμικό άντρο δημοκρατίας και διαλόγου και καλούμε τους πολίτες του Ηρακλείου να σταθούν διπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για το ψωμί τους, την ελευθερία και την δημοκρατία. Μας έμελλε να ζήσουμε και αυτό...