ΑΚΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ 2,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ»

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία για την επιστροφή στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής χρηματικού ποσού ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Επειδή στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής αφήνουν γενικώς και αορίστως να διαχέεται ούτε λίγο, ούτε πολύ, η εντύπωση πως τα χρήματα αυτά προέκυψαν από το «πουθενά» και μετά από «ενέργειες της», θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε μέρος αποζημίωσης που είχε κατατεθεί από το Δήμο Ηρακλείου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την περίοδο 2000 – 2002 (με τη λήψη δανείου), προκειμένου να εισπραχθεί από ιδιοκτήτες του Οικοδομικού Τετραγώνου 216 (στην οδό Πεύκων, απέναντι από τα σχολεία), το οποίο περιήλθε με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου.

Όμως το συγκεκριμένο ποσό παρέμενε ανείσπρακτο από τους ιδιοκτήτες και σύμφωνα με τη νομοθεσία μετά την παρέλευση δεκαετίας από την απαλλοτρίωση το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υποχρεούται να επιστρέψει άμεσα στον καταθέτη (το Δήμο Ηρακλείου στην προκειμένη περίπτωση) τα τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα.

Τον Αύγουστο του 2014, ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ και τότε Δήμαρχος Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος, με επιστολή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ζητούσε, αφενός να γνωστοποιηθεί το ύψος του αδιάθετου αυτού ποσού, αφετέρου διεκδίκησε και πέτυχε το ποσό αυτό να επιστραφεί στο Δήμο Ηρακλείου. Τέλος ζητούσε να γνωστοποιηθούν και τα διαδικαστικά ζητήματα που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

Η απάντηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ήρθε λίγες ημέρες αφότου είχε αναλάβει η νέα δημοτική αρχή και πράγματι πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στο Δήμο Ηρακλείου.

Βεβαίως ευθύνη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Μπάμπαλου, είναι η διεκδίκηση, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, των προβλεπόμενων τόκων από την πολύχρονη παραμονή τους στο Ταμείο.

Ίσως είναι άχαρο να διεκδικούμε το αυτονόητο, όμως καλό είναι να γνωρίζουν οι δημότες μας ότι, δυστυχώς, δεν πέφτουν χρήματα από τον ουρανό ούτε δημιουργούνται με μαγικούς τρόπους.

Ότι έργο γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας είναι αποτέλεσμα χρονοβόρων διαδικασιών που είχε δρομολογήσει η Διοίκηση Βλασσόπουλου και με χρήματα που η ίδια Διοίκηση είχε εξασφαλίσει χάρη στη χρηστή οικονομική της διαχείριση. Για την οποία αρκετές φορές είχε κατακριθεί από τον κ. Μπάμπαλο και την παράταξή του, ως αντιπολίτευση.

Η σημερινή Διοίκηση θα κριθεί αφενός από τον τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων αυτών (ελπίζουμε να μην ξοδευτούν σε υλοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων ή για αποζημιώσεις υπαλλήλων που δεν τους ψήφισαν) και από τη διαχείριση των κονδυλίων που θα προκύψουν κατά τη θητεία της.


Από το www.syneidisi.com