ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

Ναι καλά καταλάβατε! Πρόκειται για την υπόγεια διάβαση του σταθμού. Αυτή είναι η εικόνα του κέντρου της Πόλης μας κατά την προχθεσινή έντονη νεροποντή. Και δεν είναι μόνο η εικόνα αλλά και το γεγονός ότι το Ηράκλειο κόπηκε στα δύο. Αν κάποιος χρειάζονταν να πάει από το Δημαρχείο, λόγου χάριν, στην πλατεία θα έπρεπε να διανύσει περί το χιλιόμετρο μέσα στη βροχή. Όντως τα καιρικά φαινόμενα ήταν ισχυρά. Όντως η αρμοδιότητα συντήρησης της διάβασης ανήκει στη ''ΣΤΑ.ΣΥ.''.

Αυτό όμως κ. Δήμαρχε δικαιολογεί την παντελή απουσία του Δήμου από το πρόβλημα των συμπολιτών μας?
✓ Δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει προσπάθεια απάντλησης?
✓ Δε μπορούσε να διατεθεί ένα μεταφορικό μέσο για τη μεταφορά των συμπολιτών μας από τη μια πλευρά του σταθμού στην άλλη?
✓ Δεν κατέστη δυνατό να υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι να καθοδηγούν και να βοηθούν τους συνδημότες μας?
✓ Αλήθεια που ήταν αυτή η περίφημη ομάδα επέμβασης, που φωτογραφίζεται με μπύρες και σουβλάκια?
Όλα αυτά και αρκετά άλλα μπορούσαν να γίνουν κ. Δήμαρχε. Κυρίως όμως θα μπορούσαν να ληφθούν προληπτικά μέτρα δεδομένου ότι όλα τα δελτία καιρού, επί πολλές ημέρες , προειδοποιούσαν για ακραία καιρικά φαινόμενα. Όμως ολιγωρήσατε και βγήκατε εκ των υστέρων να ρίξετε την ευθύνη και να απειλήσετε με μηνύσεις τη διοίκηση τις ‘ΣΤΑ.ΣΥ.’’.
Πάντως πριν αναζητήσετε σε βάθος τις ευθύνες για το έργο θεωρούμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε ότι εσείς ήσασταν ο εισηγητής του έργου και αρμόδιος για την υλοποίησή του Αντιδήμαρχος το 2002. Τις επιπτώσεις του έργου στην κυκλοφορία της πόλης τις βιώνουμε καθημερινά. Τώρα τις βιώνουμε και στην υπόγεια (μη) διάβαση.



Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών
ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ