ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέοι σύγχρονοι λαμπτήρες – τύπου LED– φωτίζουν πλέον στρατηγικής σημασίας δρόμους του κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας φάσης εργασιών αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις οδούς: Στ. Καραγιώργη, Ωραιοπούλου, Αττικής, Πολυτεχνείου, Χρυσανθέμων, Ευτυχίας καθώς και την πλατεία Μανδηλαρά. Οι παλιοί λαμπτήρες αντικαταστάθηκαν με φώτα LED, τα οποία, αφενός προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα σε επίπεδο φωτισμού, αφετέρου καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, εξοικονομώντας πόρους που προέρχονται από τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν οι πολίτες.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώθηκε με την επιδότηση του «Εξοικονομώ», και υπό την εποπτεία του Δήμου, ειδικότερα της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Μαριάννας Ζούρου.

Βούληση της δημοτικής αρχής, πάντως, είναι η σταδιακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης ακόμα και με ίδιους πόρους του Δήμου.

«Έχουμε πλάνο στην πορεία της τετραετίας να προχωρήσουμε στην αλλαγή του φωτισμού των δρόμων του Ηρακλείου, προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας πιο φωτεινή, πιο ασφαλή. Θα διεκδικήσουμε επιδοτούμενα, σχετικά προγράμματα, είμαστε όμως αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε τις παρεμβάσεις - αν χρειαστεί – αξιοποιώντας χρήματα από το δημοτικό ταμείο», τονίζει σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.



Από το www.syneidisi.com