ΝΕΟ ΚΑΠΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει ακόμα ένα ΚΑΠΗ της πόλης προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για το επόμενο διάστημα. Οι εργασίες ανέγερσης του ακινήτου αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο 2016, όπως άλλωστε προβλέπει και ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, ο οποίος εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαριάννα Ζούρου, το νέο ΚΑΠΗ προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή της πλατείας Αγίου Λουκά, στο Παλαιό Ηράκλειο, απέναντι από την υφιστάμενη παιδική χαρά, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου. Στην παρούσα φάση συντάσσεται η μελέτη, η οποία περιγράφει την παρέμβαση. Στο σχέδιο είναι να ανεγερθεί διώροφο κτίριο το οποίο θα στεγάσει το ΚΑΠΗ αλλά και ένα νέο πολιτιστικό χώρο.

Το νέο κτίριο θα είναι καθαρά ιδιοκτησίας του Δήμου και θα φιλοξενεί όλους τους Ηρακλειώτες της περιοχής, κάτι που σημαίνει πως το δημοτικό ταμείο θα μπορέσει να απαλλαγεί από το ενοίκιο που καταβάλει προς το παρόν για να διατηρεί αντίστοιχη δομή στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Δημήτρης Τσεκούρας, είναι πολιτική και προσπάθεια της δημοτικής αρχής σταδιακά να μεταφέρει τις δημοτικές δομές, κυρίως πρόνοιας, σε ιδιόκτητα δημοτικά κτίρια προκειμένου, αφενός να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους, αφετέρου να ελαφρυνθεί ο Δήμος – και συνεπώς οι πολίτες – από τα δυσβάσταχτα ενοίκια που κάθε μήνα πληρώνει.



Από www.syneidisi.com